ZIGEUNERSCHNITZELS MET STAMPPOTJE / GYPSY SCHNITZELS WITH ‘STAMPPOT’ (MASHED POTATOES)

Afgelopen week was de zigeunerschnitzel in de aanbieding bij de AH, 2e voor de halve prijs, de 1ehebben we op een vreet-maar-raak-dag 🥳 gegeten. Vandaag een recept welke voldoet aan mijn kcal-eisen.

Zo leuk om een jus zelf te maken met de halve uienringen. De paprika komt overal in terug in dit gerecht, het zit al op de schnitzel, paprikapoeder in de jus en een mix van 2 paprika’s door de stamppot. Het eindresultaat mag er zijn, een plaatje al zeg ik zelf.

🍽

Last week the gypsy schnitzel was on offer at the AH supermarket, 2nd for half price, the 1st we had for dinner on an ‘vreet-maar-raak-dag’ (eat what you want, don’t look how much the kcal are) 🥳. Today a recipe that meets my kcal requirements.

So nice to make a gravy yourself with the half onion rings. The pepper is reflected in everything in this dish, it is already on the schnitzel, paprika powder in the gravy and a mix of 2 peppers in the stew. The end result may be there, a picture I might say it myself.

 

🇳🇱

ZIGEUNERSCHNITZELS MET STAMPPOTJE

 

2 personen / 594 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappel
  • 2 uien
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • ¼ runderbouillontablet
  • ¼ eetlepel tarwebloem
  • ½ theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • 1½ paprika (groen, rood of geel)
  • 2 zigeunerschnitzels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snipper een kwart van de uien en snijd de rest van de uien in halve ringen. Snijd het vruchtvlees van de paprika’s in kleine blokjes. Kook de aardappelen in een ruime pan water met eventueel zout in 20 minuten gaar, giet af en vang het kookvocht op. Verhit ondertussen de helft van de boter in een hapjespan en bak de uienringen in 20 minuten goudbruin. Bak de schnitzels in de olie in 6 minuten goudbruin op middelhoog vuur, keer regelmatig. Voeg 150 ml kookvocht van de aardappelen, de bouillontablet, bloem en paprikapoeder toe aan de uienringen. Laat dit in 2 minuten al roerend inkoken tot een jus. Stamp de aardappelen samen met 50 ml kookvocht en de rest van de boter in de pan tot een grove puree. Voeg de paprika en gesnipperde ui toe, schep om en verwarm het geheel nog 3 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Serveer het stamppotje met de schnitzel en de jus.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 594 kcal

Eiwit: 28,0 gram

Koolhydraten: 68,8 gram

  • waarvan suikers: 12,5 gram

Vet: 20,6 gram

Vezels: 9,0 gram

Zout: 3,1 gram

 

ZIGEUNERSCHNITZELS MET STAMPPOTJE
PDF – 993,0 KB 231 downloads

🇬🇧

GYPSY SCHNITZELS WITH ‘STAMPPOT’ (MASHED POTATOES)

 

2 persons / 594 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 400 grams floury potatoes
  • 2 onions
  • 20 grams unsalted butter
  • ¼ beef broth tablet
  • ¼ tablespoon of wheat flour
  • ½ teaspoon (smoked) paprika powder
  • 1½ bell pepper (green, red or yellow)
  • 2 gypsy schnitzels
  • 1 tablespoon olive oil
  • pepper and salt

 

Preparation:

Chop a quarter of the onions and cut the rest of the onions in half rings. Cut the flesh of the bell peppers into small cubes. Boil the potatoes in a large pan of water with any salt for 20 minutes, drain and collect the cooking liquid. Meanwhile, heat half of the butter in a frying pan and fry the onion rings for 20 minutes until golden brown. Fry the cutlets in the oil for 6 minutes until golden brown over medium heat, turn regularly. Add 150 ml cooking liquid from the potatoes, the broth tablet, flour and paprika to the onion rings. Let it boil down to a gravy in 2 minutes while stirring. Mash the potatoes together with 50 ml of cooking liquid and the rest of the butter in the pan into a coarse puree. Add the bell pepper and chopped onion, toss and heat on low heat for another 3 minutes. Season with salt and pepper. Serve the mashed potatoes with the schnitzel and the gravy.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 594 kcal

Protein: 28.0 grams

Carbohydrates: 68.8 grams

  • including sugars: 12.5 grams

Fat: 20.6 grams

Fiber: 9.0 grams

Salt: 3.1 grams

 

GYPSY SCHNITZELS WITH STAMPPOT MASHED POTATOES
PDF – 993,3 KB 228 downloads

Bron; AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.