

Vandaag het 2e gerecht met de Catalaanse braadworst. Dit keer in een roerbak gerecht. Samen met de spinazie, kikkererwten en de andere toevoegingen geeft het een heerlijk verrassend eind resultaat.
🍽
Today the 2nd dish with the Catalan bratwurst. This time a stir-fry dish. Together with the spinach, chickpeas and the other additives it gives a wonderfully surprising end result.
🇳🇱
ROERBAKSPINAZIE OP Z'N SPAANS
2 personen / 560 kcal per portie
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ schaal Catalaanse braadworst (270 g)
- ½ (rode) ui
- 1 tenen knoflook
- ½ theelepel paprikapoeder
- 260 gram kikkererwten (uitlek gewicht)
- 60 gram groene olijven (uitlek gewicht)
- 400 gram verse spinazie
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Spoel de kikkererwten en laat deze uitlekken. Snijd de worstjes in 3 delen. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de worst in 10-12 minuten bruin en gaar.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een wok. Fruit de ui met knoflook en paprikapoeder voor 1 minuut. Doe de kikkererwten en olijven erbij en bak 2 minuten mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de geroerbakte spinazie en de worst over 2 borden.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 560 kcal
Eiwit: 27,8 gram
Koolhydraten: 22,8 gram
- waarvan suikers: 1,8 gram
Vet: 35,7 gram
Vezels: 14,4 gram
Zout: 1,5 gram
🇬🇧
STIR-FRY SPINACH IN SPANISH STYLE
2 persons / 560 kcal per portion
Ingredients:
- 2 tablespoons olive oil
- ½ bowl Catalan bratwurst (270 g)
- ½ (red) onion
- 1 garlic cloves
- ½ teaspoon of paprika
- 260 grams chickpeas (drained weight)
- 60 grams green olives (drained weight)
- 400 grams fresh spinach
- pepper and salt
Preparation:
Cut the onion in half rings. Finely chop the garlic. Rinse and drain the chickpeas. Cut the sausages into 3 parts. Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and fry the sausage browned and cooked for 10-12 minutes.
Meanwhile, heat 1 tablespoon of oil in a wok. Fry the onion with garlic and paprika for 1 minute. Add the chickpeas and olives and fry for 2 minutes. Add the spinach in parts and let it shrink scooping. Season with salt and pepper. Divide the stir-fried spinach and the sausage between 2 plates.
Nutritional value per portion:
Energy: 560 kcal
Protein: 27.8 grams
Carbohydrates: 22,8 grams
- including sugars: 1.8 grams
Fat: 35.7 grams
Fiber: 14.4 grams
Salt: 1.5 grams
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties