ROERBAKSPINAZIE OP Z’N SPAANS / STIR-FRY SPINACH IN SPANISH STYLE

Vandaag het 2e gerecht met de Catalaanse braadworst. Dit keer in een roerbak gerecht. Samen met de spinazie, kikkererwten en de andere toevoegingen geeft het een heerlijk verrassend eind resultaat.

🍽

Today the 2nd dish with the Catalan bratwurst. This time a stir-fry dish. Together with the spinach, chickpeas and the other additives it gives a wonderfully surprising end result.

🇳🇱

ROERBAKSPINAZIE OP Z'N SPAANS

 

2 personen / 560 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ schaal Catalaanse braadworst (270 g)
  • ½ (rode) ui
  • 1 tenen knoflook
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 260 gram kikkererwten (uitlek gewicht)
  • 60 gram groene olijven (uitlek gewicht)
  • 400 gram verse spinazie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Spoel de kikkererwten en laat deze uitlekken. Snijd de worstjes in 3 delen. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de worst in 10-12 minuten bruin en gaar.

Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een wok. Fruit de ui met knoflook en paprikapoeder voor 1 minuut. Doe de kikkererwten en olijven erbij en bak 2 minuten mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de geroerbakte spinazie en de worst over 2 borden.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 560 kcal

Eiwit: 27,8 gram

Koolhydraten: 22,8 gram

  • waarvan suikers: 1,8 gram

Vet: 35,7 gram

Vezels: 14,4 gram

Zout: 1,5 gram

 

ROERBAKSPINAZIE OP ZN SPAANS
PDF – 907,5 KB 227 downloads

🇬🇧

STIR-FRY SPINACH IN SPANISH STYLE

 

2 persons / 560 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 2 tablespoons olive oil
  • ½ bowl Catalan bratwurst (270 g)
  • ½ (red) onion
  • 1 garlic cloves
  • ½ teaspoon of paprika
  • 260 grams chickpeas (drained weight)
  • 60 grams green olives (drained weight)
  • 400 grams fresh spinach
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the onion in half rings. Finely chop the garlic. Rinse and drain the chickpeas. Cut the sausages into 3 parts. Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and fry the sausage browned and cooked for 10-12 minutes.

Meanwhile, heat 1 tablespoon of oil in a wok. Fry the onion with garlic and paprika for 1 minute. Add the chickpeas and olives and fry for 2 minutes. Add the spinach in parts and let it shrink scooping. Season with salt and pepper. Divide the stir-fried spinach and the sausage between 2 plates.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 560 kcal

Protein: 27.8 grams

Carbohydrates: 22,8 grams

  • including sugars: 1.8 grams

Fat: 35.7 grams

Fiber: 14.4 grams

Salt: 1.5 grams

 

STIR FRY SPINACH IN SPANISH STYLE
PDF – 907,4 KB 217 downloads

Bron: AH Allerhande 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb