TACO'S MET WORST, PAPRIKA EN COURGETTE / TACOS WITH SAUSAGE, BELL PEPPER AND COURGETTE

Ik had even het weekend nodig om mijn ‘mind setting’ in de goede richting te zetten. Het leuke van zoeken naar recepten, dit te maken en te presenteren  op Instagram, Facebook en hier op mijn webpagina heeft gewonnen.

Nu is het wel planning technisch een kunst om wel alles in huis te krijgen, aangezien ik zelf de supermarkt niet in mag op advies van de huisarts, en dat niet alles voorradig is bij ons in de supermarkt. Maar gelukkig mijn partner heeft alles weer in huis kunnen halen voor vandaag en morgen.

Vandaag braadworsten verwerkt in een mix waarmee taco’s worden gevuld. Morgen een andere creatie met de braadworsten.

Ik maakte in het verleden eigenlijk altijd taco’s met de wel bekende wereldgerechten pakket van Knorr. Maar dan merk ik dat ik teveel eet. Het is altijd net teveel voor 2 personen. Het is toch zo zonde om het te laten staan en weg te gooien, was dan de gedachten.

Door echt specifiek te koken voor het aantal personen heeft mij geholpen om af te vallen en weer met plezier te koken. Natuurlijk gebruik ik nog in dit gerecht een kant-en-klare salsa saus, maar wie weet komt het nog zover dat ik dat ook nog eens zelf ga maken.

🍽

I just needed the weekend to put my mind setting in the right direction. The fun of searching for recipes, making them and presenting them on Instagram, Facebook and this website has won.

Now it more difficult to get everything at home, since I cannot go into the supermarket myself on the advice of the GP, and that not everything is in stock at our supermarket. Fortunately my partner was able to get everything back home for today and tomorrow.

Today bratwursts are cooked in a mixture whereby tacos are filled. Tomorrow another creation with the bratwurst.

In the past I always made tacos with the well-known world dishes package from Knorr (not sure if they have this also outside the Netherlands). But then I notice that I eat too much, it is always just too much for 2 people. And yes then it was such a shame to leave it and throw it away.

By really cooking specifically for the number of people I helped myself to lose weight and to cook again with pleasure. Of course I still use a ready-made salsa sauce in this dish, but who knows, I might even make it myself.

 

🇳🇱

TACO'S MET WORST, PAPRIKA EN COURGETTE

 

2 personen  / 551 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 135 gram Catalaanse braadworsten
  • ½ courgette
  • 25 gram zongedroogde tomaten in olie (uitlekgewicht)
  • ½ eetlepels olie
  • 370 gram bonenmix kidney, bruine & witte bonen
  • 110 gram tacosaus mild
  • 6 tacoschelpen
  • 40 gram botersla

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het vel van de worst. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees op middelhoog vuur in 2 minuten bruin. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee. Spoel de bonen en laat ze uitlekken en voeg samen met de tacosaus toe. Laat op laag vuur 5 minuten koken. Schep regelmatig om. Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 minuten in de oven. Leg de schelpen in een schaal. Vul ze met de botersla en het worstmengsel en garneer met de reepjes tomaat.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 551 kcal

Eiwit: 25,4 gram

Koolhydraten: 41,4 gram

  • waarvan suikers: 6,1 gram

Vet: 25,8 gram

Vezels: 14,1 gram

Zout: 2,0 gram

 

TACOS MET WORST PAPRIKA EN COURGETTE
PDF – 935,1 KB 216 downloads

🇬🇧

TACOS WITH SAUSAGE, BELL PEPPER AND COURGETTE

 

2 persons / 551 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 135 grams Catalan bratwurst
  • ½ zucchini
  • 25 grams of sun-dried tomatoes in oil (drained weight)
  • ½ tablespoons of oil
  • 370 grams bean mix kidney, brown & white beans
  • 110 grams taco sauce mild
  • 6 taco shells
  • 40 grams butter lettuce

 

Preparation:

Preheat the oven to 180°C. Remove the skin from the sausage. Cut the zucchini in half lengthwise and cut into thin slices. Cut the sun-dried tomatoes into thin strips. Heat the oil in a frying pan and brown the sausage meat over medium heat in 2 minutes. While cooking, push the meat into small pieces with a wooden spoon. Add the zucchini and cook for 2 minutes. Rinse and drain the beans and add together with the taco sauce. Cook on low heat for 5 minutes. Stirring frequently. Meanwhile, heat the taco shells in the oven for about 5 minutes. Place the shells in a bowl. Fill them with the butter lettuce and the sausage mixture and garnish with the strips of sun-dried tomatoes.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 551 kcal

Protein: 25.4 grams

Carbohydrates: 41.4 grams

  • including sugars: 6.1 grams

Fat: 25.8 grams

Fiber: 14.1 grams

Salt: 2.0 grams

 

TACOS WITH SAUSAGE BELL PEPPER AND COURGETTE
PDF – 935,7 KB 222 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb