

Een goed gevulde maaltijdsoep met kruidige worst, daar word je warm van. De regen mag wel plaats gaan maken voor een vrolijk zonnetje.
Als groenten heb ik gekozen voor Italiaanse roerbakgroenten. Dit als denkbeeldige steun aan Italië die nu vanwege de corona-virus zijn grenzen sluit. Wat een toestand allemaal.
🍽
A well-filled meal soup with spicy sausage will make you warm. The rain may make room for a cheerful sun.
As vegetables, I opted for Italian stir-fry vegetables. This as imaginary support to Italy which is now closing its borders due to the corona virus. What is happening.
🇳🇱
TOMATENMAALTIJDSOEP MET CHORIZO
4 personen / 558 kcal per portie
Ingrediënten:
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram Italiaanse roerbakmix
- 485 ml basis voor gebonden tomatensoep
- 240 gram witte bonen in pot (uitlekgewicht)
- 200 gram chorizoworsten aan een stuk
- 1 vers of afbak stokbrood
Bereiding:
Pel en snipper de knoflook en de ui. Fruit in een soeppan in olie de knoflook en ui. Voeg de roerbakmix toe en bak ca. 4 minuten. Voeg de soepbasis en 1,5x de inhoud van de soepbasis pot met water toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken met deksel schuin op de pan. Spoel de bonen om en laat ze uitlekken. Laat de soep vervolgens nog eens 5 minuten zachtjes doorkoken. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Bak de chorizo zachtjes knapperig in een droge koekenpan. Garneer de soep met de chorizo. Dien op met stokbrood.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 558 kcal
Eiwit: 23,5 gram
Koolhydraten: 53,2 gram
- waarvan suikers: 13,3 gram
Vet: 25,9 gram
Vezels: 9,5 gram
Zout: 0,7 gram
🇬🇧
TOMATO MEAL SOUP WITH CHORIZO
4 persons / 558 kcal per portion
Ingredients:
- 2 cloves of garlic
- 2 onions
- 1 tablespoon olive oil
- 400 grams Italian stir-fry mix
- 485 ml base for bound tomato soup
- 240 grams white beans (pot, drained weight)
- 200 grams chorizo sausages in one piece
- 1 fresh or bake baguette
Preparation:
Peel and chop the garlic and onion. Heat the oil in a pan and fry the garlic and onion. Add the stir-fry mix and cook for approx. 4 minutes. Add the soup base and 1.5x the contents of the soup base pot with water and bring to the boil. Let the soup simmer for 5 minutes with the lid slanted on the pan. Rinse the beans and let them drain. Then let the soup simmer for another 5 minutes. Cut the chorizo into thin slices. Bake the chorizo gently crispy in a dry frying pan. Garnish the soup with the chorizo. Serve with French bread.
Nutritional value per portion:
Energy: 558 kcal
Protein: 23.5 grams
Carbohydrates: 53.2 grams
- including sugars: 13.3 grams
Fat: 25.9 grams
Fiber: 9.5 grams
Salt: 2.9 grams
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties