BIETENSTAMPPOT MET SPEK EN APPEL / BEETROOT ‘STAMPPOT’ WITH BACON AND APPLE

Wat een prutweer buiten, echt weer voor een stamppot.
Maar geen standaard stamppot die ik ken. Deze stamppot heeft een ‘bite’ van de knapperige spekjes en appel. Ook de smaak die de spekjes en ui samen afgeven aan het vet is zo’n goede toevoeging.

🍽

What a mess outside, really again for a ‘stamppot’ (mashed potatoes).
But no standard ‘stamppot’ that I know of. This ‘stamppot’ has a bite of the crispy bacon and apple. Also the taste that the bacon and onion give off to the fat is such a good addition.

 

🇳🇱

BIETENSTAMPPOT MET SPEK EN APPEL

 

2 personen / 550 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 10 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • ½ ui
  • 250 gram gekookte bietjes
  • ½ appel

 

Bereiding:

Snipper de ui. Snijd de bietjes in blokjes. Kook de aardappelen in water met eventueel zout in 14 minuten gaar. Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op. Stamp de aardappelen met eventueel het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 minuten knapperig op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 4 minuten mee. Voeg de bietjes toe en bak deze 4 minuten mee met het spek-uienmengsel. Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Schep door het spek-ui-bietenmengsel en verwarm 2 minuten mee. Schep het spek-ui-bieten-appelmengsel door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

 

BIETENSTAMPPOT MET SPEK EN APPEL
PDF – 747,6 KB 241 downloads

🇬🇧

BEETROOT ‘STAMPPOT’ (MASHED POTATOES) WITH BACON AND APPLE

 

2 persons / 550 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 500 grams floury potatoes
  • 15 grams unsalted butter
  • 150 grams smoked bacon strips
  • ½ onion
  • 250 grams cooked beetroot
  • ½ apple

 

Preparation:

Chop the onion. Cut the beetroot into cubes. Boil the potatoes in water with any salt for 14 minutes. Drain the potatoes, but collect some cooking fluid. Mash the potatoes and, if necessary, the cooking liquid with the mashed potatoes, to a creamy puree. Meanwhile, heat the butter in a frying pan and fry the bacon strips for 6 minutes on medium heat. Add the onion and fry for 4 minutes. Add the beetroot and fry for 4 minutes with the bacon-onion mixture. Cut the unpeeled apple into quarters and remove the core. Cut the quarters into pieces. Spoon through the bacon-onion-beet mixture and heat for 2 minutes. Stir the bacon-onion-beet-apple mixture into the potatoes puree. Season with pepper and possibly salt.

 

BEETROOT STAMPPOT MASHED POTATOES WITH BACON AND APPLE
PDF – 748,1 KB 234 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.