AARDAPPEL-HAM-ANANAS­PREI OVENSCHOTEL / POTATO-HAM-PINEAPPLE-LEEK OVEN DISH

Vandaag actief geweest met het schilderen van de slaapkamer en ophangen van kasten in deze ruimte. Ik vond dat er wel een stevige maaltijd met aardappelen op tafel moest gaan komen na deze actie.

Het is een aardappelgerecht waarbij geen pannen gebruikt hoeven te worden, alles wordt in één schaal gemengd en in de oven gebakken. Makkelijker kan het niet. De toevoeging van ananas is een heerlijke afwisseling van smaak.

🍽

Today I have been active painting the bedroom and hanging cupboards in this room. I thought there should be a hearty meal with potatoes on the table after this action.

It is a potato dish that does not require the use of pans, everything is mixed in one dish and baked in the oven. It couldn't be easier. The addition of pineapple is a nice change of taste during eating.

 

🇳🇱

AARDAPPEL-HAM-ANANAS­PREI OVENSCHOTEL

 

2 personen / 523 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • ½ pot aardappel anders bacon ui
  • 100 gram prei
  • 1 (rode) ui
  • ½ rode paprika
  • 450 gram aardappelwokjes
  • 125 gram ham-blokjes
  • 125 gram ananasstukjes
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in ringen. Snijd de ui grof. Snijd de paprika in halve reepjes. Snijd de ananas in kleinere stukjes. Prik wat gaatjes in de verpakking van de aardappelwokjes en verwarm 3-4 minuten op hoogste stand in de magnetron. Roer in een schaal de inhoud van de ½ pot ‘aardappel anders’ los. Meng de prei, de ui, de paprika, de aardappelwokjes, de ham-blokjes en de ananas door de saus. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout. Schuif de ovenschaal in de oven en bak het gerecht goudbruin en gaar in 30 minuten. Serveer het gerecht warm.

 

AARDAPPEL OVENSCHOTEL
PDF – 786,7 KB 234 downloads

🇬🇧

POTATO-HAM-PINEAPPLE-LEEK OVEN DISH

 

2 persons / 523 kcal per portion

 

Ingredients:

  • ½ pot ‘aardappel anders’ (potato different) bacon onion
  • 100 grams leek
  • 1 (red) onion
  • ½ bell pepper
  • 450 grams potato woks
  • 125 grams ham cubes
  • 125 grams pineapple pieces
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 °C. Cut the leek into rings. Coarsely chop the onion. Cut the pepper into half strips. Cut the pineapple into smaller pieces. Prick some holes in the packaging of the potato woks and heat for 3-4 minutes on the highest setting in the microwave. In a bowl, stir the contents of the ½ pot "aardappel anders". Mix the leek, onion, bell pepper, potato wok, ham and the pineapple in the sauce. Season the mixture with some pepper and salt. Slide the baking dish into the oven and bake the dish until golden brown and cooked in 30 minutes. Serve the dish warm.

 

POTATO OVEN DISH
PDF – 785,7 KB 231 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.