PITABROODJES MET RUNDERCHIPOLATAWORST / PITA BREAD WITH BEEF CHIPOLATA SAUSAGE

Hier een eenvoudig en snel gerecht voor een vrijdag- of zaterdagavond (of ander willekeurige dag). Dit als je niet lang in de keuken wil staan op zo’n avond. De worstjes hebben van zichzelf al een heerlijk kruidige smaak. Het gerecht kan natuurlijk nog makkelijker door gebruik te maken van kant-en-klare knoflooksaus en een salade mix. We hebben er weer van genoten.

🍽

Here a simple and quick dish for a Friday or Saturday evening (or other day). If you don't want to be in the kitchen for a long time on such an evening than use this recipe. The sausages already have a wonderfully spicy taste. The dish can of course be made even easier by using ready-made garlic sauce and a salad mix. We enjoyed it again.

🇳🇱

PITABROODJES MET RUNDERCHIPOLATAWORST

 

2 personen / 599 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 60 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • ½ ui
  • 6 runderchipolataworstjes
  • 4 pitabroodjes
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de tomaten in parten, de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de grilplaat. Meng de yoghurt met de knoflook en peper en zout naar smaak. Meng de sla met de tomaat en ui. Rooster de worstjes op de grilplaat in ca. 5 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster of oven, volgens omschrijving op de verpakking. Snijd de broodjes open en vul het met wat salade, 1 worstje en wat knoflooksaus. Serveer de rest van de salade, worstjes en knoflooksaus er apart bij.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 599 kcal

Eiwit: 32,6 gram

Koolhydraten: 55,8 gram

  • waarvan suikers: 6,7 gram

Vet: 26,0 gram

Vezels: 4,8 gram

Zout: 2,9 gram

PITABROODJES MET RUNDERCHIPOLATAWORST
PDF – 174,8 KB 249 downloads

🇬🇧

PITA BREAD WITH BEEF CHIPOLATA SAUSAGE

 

2 persons / 599 kcal per person

 

Ingredients:

  • 60 grams of Greek yogurt
  • 1 clove of garlic
  • 100 grams of iceberg lettuce
  • 2 tomatoes
  • ½ onion
  • 6 beef chipolata sausages
  • 4 pita bread
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the tomatoes into wedges, the onion into half rings and the garlic fine. Heat the grill plate. Mix the yogurt with the garlic and salt and pepper to taste. Mix the lettuce with the tomato and onion. Roast the sausages on the grill plate for about 5 minutes until brown and done. Turn regularly. In the meantime, toast the pita bread in the toaster or oven, as described on the package. Cut the bread open and fill it with some salad, 1 sausage and some garlic sauce. Serve the rest of the salad, sausages and garlic sauce separately.

 

Nutritional value per person:

Energy: 599 kcal

Protein: 32.6 grams

Carbohydrates: 55.8 grams

  • including sugars: 6.7 grams

Fat: 26.0 grams

Fiber: 4.8 grams

Salt: 2.9 grams

PITA BREAD WITH BEEF CHIPOLATA SAUSAGE
Word – 192,8 KB 255 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel #kanker #cancer @albertheijn @allerhande #allerhande

 

Bron: AH Allerhande Magazine 2011 nr. 07

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb