

Soms heb je van die gerechten dat je denkt krijg ik dit wel op, dit gerecht is er zo eentje. Wat een hoeveelheid aan eten had ik op mijn bord. Maar de berekening laat zien dat dit gerecht wel voldoet aan mijn maximale 600 kcal.
De gehakt-tomatensaus kan ook goed gebruikt worden voor bij een pasta. Houd je van een pittigere saus voeg dan wat sambal toe. Hij kan natuurlijk ook vegetarisch, gebruik dan rulstuckjes i.p.v. rundergehakt.
🍽
Sometimes you have those dishes that you think can I eat this all, this dish is one of them. What an amount of food I had on my plate. But the calculation shows that this dish does meet my maximum 600 kcal.
The minced meat tomato sauce can also be used well with pasta. If you like a spicier sauce, add some sambal. It can of course also be vegetarian, in which case use vegetarian meat instead of minced beef.
🇳🇱
GEHAKT-TOMATENSAUS MET ZILVERVLIESRIJST EN SPERZIEBONEN
2 personen / 558 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 paprika
- 100 gram winterpeen
- 1 teen knoflook
- 1 middelgrote ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder mild
- 150 gram mager rundergehakt
- 400 gram tomatenblokjes in blik
- 50 ml kraanwater
- 130 gram zilvervliesrijst
- 200 gram gebroken sperziebonen
- 20 gram rucola
- peper en zout
Bereiding:
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd zo ook de paprika in blokjes. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen, paprika, knoflook, ui en paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. goudbruin en rul. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen voor 8-10 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de rucola en breng op smaak met peper. Serveer de gehakt-tomatensaus met de zilvervliesrijst en sperziebonen.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 558 kcal
Eiwit: 25,1 gram
Koolhydraten: 71,1 gram
- waarvan suikers: 14,8 gram
Vet: 17,2 gram
Vezels: 11,7 gram
Zout: 1,2 gram
🇬🇧
MINCED BEEF-TOMATO SAUCE WITH UNPOLISHED RICE AND GREEN BEANS
2 persons / 558 kcal per person
Ingredients:
- 1 red bell pepper
- 100 grams of carrot
- 1 clove of garlic
- 1 medium onion
- 1 tablespoon of olive oil
- 1 teaspoon of paprika powder mild
- 150 grams of lean minced beef
- 400 grams of canned tomatoes
- 50 ml tap water
- 130 grams of unpolished rice
- 200 grams of broken green beans
- 20 grams of arugula
- pepper and salt
Preparation:
Peel the carrot and cut into ½ cm cubes. Cut the bell pepper into cubes as well. Finely chop the garlic and chop the onion. Heat the oil in a frying pan and fry the carrots, bell pepper, garlic, onion and paprika powder for 3 minutes over medium heat. Add the minced beef and fry for 3 minutes until golden brown and loose. Add the tomatoes and water and bring to the boil. Reduce heat and simmer for 15 minutes. Season with pepper and salt if desired. Stir frequently. Meanwhile, cook the rice according to the directions on the package. Boil the green beans for 8-10 minutes. Drain and rinse under cold running water. Mix with the arugula and season with pepper. Serve the minced meat tomato sauce with the brown rice and green beans.
Nutritional value per person:
Energy: 558 kcal
Protein: 25.1 grams
Carbohydrates: 71.1 grams
- including sugars: 14.8 grams
Fat: 17.2 grams
Fiber: 11.7 grams
Salt:1.2 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @photoroom_app @lassie_official @verstegennl
Bron: AH Allerhande Beter Eten Gezond Vooruit
Reactie plaatsen
Reacties