KLEURIGE GROENTETORTILLA'S MET GEHAKT / COLORED VEGETABLE TORTILLAS WITH MINCED MEAT

Wat een feest op tafel is dit gerecht. De mix van kleuren van de groenten spatten van het bord af. Het is een beetje spicy, maar niet te vind ik zelf. En dan zit de groenten ook nog een in een groente tortilla. Als ik vandaag niet genoeg groente op heb dan weet ik het niet 😃

🍽

What a party on the table by this dish. The mix of colors of the vegetables splashes off the plate. It's a bit spicy, but I don't mind. And then the vegetables are also in a vegetable tortilla. If I haven't had enough vegetables today, I don't know 😃

🇳🇱

KLEURIGE GROENTETORTILLA'S MET GEHAKT

 

2 personen / 550 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika
  • ½ eetlepel olie
  • 200 gram rundergehakt
  • 20 gram burrito seasoningmix
  • 140 gram maïskorrels (uitlekgewicht)
  • 200 gram spinazie
  • 4 paprika & Chili tortilla’s (No Fairytales)
  • 50 ml wrap sauce

 

Bereiding:

Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en rundergehakt in 3 minuten rul bakken. Paprika toevoegen en 3 minuten meebakken. Mix en 125 ml water toevoegen. Aan de kook brengen en 10 minuten op laag vuur laten indikken. Maïs laten uitlekken en toevoegen. Spinazie erbij doen en al omscheppend 2 minuten op hoog vuur meebakken. In koekenpan de tortilla’s 30 seconde per zijde verwarmen, met gehaktmengsel vullen en dichtvouwen als een envelop. Tortilla's met saus serveren.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 550 kcal

Eiwit: 31,4 gram

Koolhydraten: 43,0 gram

  • waarvan suikers: 11,2 gram

Vet: 18,9 gram

Vezels: 8,6 gram

Zout: 3,6 gram

KLEURIGE GROENTETORTILLAS MET GEHAKT
PDF – 754,7 KB 250 downloads

🇬🇧

COLORED VEGETABLE TORTILLAS WITH MINCED MEAT

 

2 persons / 550 kcal per person

 

Ingredients:

  • 1 red bell pepper
  • ½ tablespoon of oil
  • 200 grams of minced beef
  • 20 grams of burrito seasoning mix
  • 140 grams of corn kernels (drained weight)
  • 200 grams of spinach
  • 4 bell pepper & Chili tortillas (No Fairytales)
  • 50 ml wrap sauce

 

Preparation:

Clean the bell pepper and cut it into pieces. Heat oil in a frying pan and fry minced beef for 3 minutes. Add bell pepper and cook for 3 minutes. Add the seasoning mix and add 125 ml of water. Bring to the boil and let it thicken for 10 minutes on low heat. Drain and add corn. Add spinach and fry for 2 minutes on high heat while stirring. Heat the tortillas for 30 seconds per side in a frying pan, fill with the minced meat mixture and fold like an envelope. Serve tortillas with sauce.

 

Nutritional value per person:

Energy: 550 kcal

Protein: 31.4 grams

Carbohydrates: 43.0 grams

  • including sugars: 11.2 grams

Fat: 18.9 grams

Fiber: 8.6 grams

Salt: 3.6 grams

Photo Room 20210109 185608
Afbeelding – 580,8 KB 250 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @nofairytales @bonduelle_nl

 

Bron: @max600kcal / AH Allerhande Receptkaart 2005 week 10-11

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb