

Het originele recept uit de boodschappen omschrijft ook hoe je de rode kool zelf kan maken. Ik heb ervoor gekozen om kant-en-klare rode kool te gebruiken, is gewoon lekker. Ik heb wel zelf de uienmarmelade gemaakt, zekers geslaagd. Alhoewel ik de uien de volgende keer in dunne ringen zou snijden i.p.v. parten.
🍽
The original recipe from the ‘boodschappen’ (Dutch food magazine) also describes how you can make the red cabbage yourself. I chose to use ready-to-eat red cabbage, it's just delicious. I did make the onion marmalade myself, certainly successful. Although the next time I would cut the onions into thin rings instead of wedges.
🇳🇱
DUITSE BIEFSTUK MET UIENMARMELADE EN RODEKOOL
2 personen / 591 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 2 Duitse biefstukken
- 2½ eetlepel olijfolie
- 200 gram rode uien
- 25 milliliter rode port
- 1 theelepel mosterd
- 25 milliliter rode wijnazijn
- 1½ eetlepel basterdsuiker
- 1 pot rode kool (355 gram)
- 400 gram krieltjes
- zout
Bereiding:
Snijd de rode uien in ringen (aangepast). Verhit voor de uienmarmelade een ½ eetlepel olijfolie en fruit hierin de uien. Voeg rode port, mosterd, rode wijnazijn en basterdsuiker toe aan de uien en stoof zachtjes circa 15 minuten. Laat iets afkoelen. Verwarm de krieltjes 2 minuten voor in de magnetron op hoog vermogen, verwarm 1 eetlepel olie en bak de krieltjes in 12-15 minuten goudgeel en gaar, bestrooi met wat zout. Verwarm ondertussen de rode kool op lage vuur. Verhit ondertussen 1 eetlepel van de olie voor de biefstuk en bak het vlees circa 6 minuten per kant voor medium. Schep de uienmarmelade op het vlees en serveer met de rodekool en de krieltjes.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 591 kcal
Eiwit: 30,0 gram
Koolhydraten: 66,7 gram
- waarvan suikers: 27,2 gram
Vet: 20,4 gram
Vezels: 7,9 gram
Zout: 2,4 gram
🇬🇧
GERMAN STEAK WITH ONION MARMALADE AND RED CABBAGE
2 persons / 591 kcal per person
Ingredients:
- 2 German steaks
- 2½ tablespoons of olive oil
- 200 grams of red onions
- 25 milliliters of red port
- 1 teaspoon of mustard
- 25 milliliters of red wine vinegar
- 1½ tablespoons of brown sugar
- 1 jar of red cabbage (355 grams)
- 400 grams of baby potatoes
- salt
Preparation:
Cut the red onions into rings (adjusted). For the onion marmalade, heat a ½ tablespoon of olive oil and fry the onions in it. Add red port, mustard, red wine vinegar and brown sugar to the onions and simmer gently for about 15 minutes. Let it cool slightly. Preheat the potatoes for 2 minutes in the microwave on high power, heat 1 tablespoon of oil and fry the potatoes for 12-15 minutes until golden and cooked, sprinkle with a little salt. Meanwhile, heat the red cabbage on low heat. Heat also 1 tablespoon of the oil for the steak and fry the meat about 6 minutes on each side for medium. Spoon the onion marmalade on top of the meat and serve with the red cabbage and baby potatoes.
Nutritional value per person:
Energy: 591 kcal
Protein: 30.0 grams
Carbohydrates: 66.7 grams
- including sugars: 27.2 grams
Fat: 20.4 grams
Fiber: 7.9 grams
Salt: 2.4 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn #kanker #cancer @hakgroenten @vangilse.nl @kopke1638 @zaansemosterd
Reactie plaatsen
Reacties