

Ja we hebben weer een topper van een gerecht gegeten vandaag. Sperziebonen, gehakt en aardappelpuree is voor mij geen onbekende combinatie maar de toevoeging van roomkaas en rode pesto is een vondst. Deze twee ingrediënten hebben de smaak wat mij betreft afgemaakt, ik heb geen extra peper en zout toegevoegd, alleen wat zout aan het water voor de aardappelen.
🍽
Yes we ate another top dish today. Green beans, minced meat and mashed potatoes is not an unknown combination for me, but the addition of cream cheese and red pesto is a godsend. These two ingredients have completed the taste as far as I am concerned, I have not added any extra pepper and salt, just a little salt to the water for the potatoes.
🇳🇱
SPERZIEBONEN-GEHAKTSCHOTEL MET ROOMKAASPUREE
4 personen / 543 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 2 uien
- 1¼ eetlepel olijfolie
- 300 gram mager rundergehakt
- 450 gram sperziebonen
- 90 gram rode pesto
- 800 gram kruimige aardappelen
- 125 gram verse roomkaas light met kruiden
- zout
Bereiding:
Kook de aardappelen in kokend water met zout in 16 minuten gaar en giet af, bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappelen tot een mooie puree, gebruik indien nodig wat kookvocht. Meng de aardappelpuree met de roomkaas. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten op hoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten rul. Meng de sperziebonen en pesto door het gehakt. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel over het sperziebonen-gehaktmengsel. Zet de ovenschotel ca. 20 minuten in het midden van de oven. Gebruik de grill om een mooiere kleur te krijgen, houdt wel de oven in de gaten.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 543 kcal
Eiwit: 25,9 gram
Koolhydraten: 50,0 gram
- waarvan suikers: 5,7 gram
Vet: 26,0 gram
Vezels: 10,5 gram
Zout: 1,2 gram
🇬🇧
GREEN BEAN - BEEF MIX WITH CREAM CHEESE PUREE
4 persons / 543 kcal per person
Ingredients:
- 2 onions
- 1¼ tablespoon of olive oil
- 300 grams of lean ground beef
- 450 grams of green beans
- 90 grams of red pesto
- 800 grams of floury potatoes
- 125 grams of fresh cream cheese light with herbs
- salt
Preparation:
Boil the potatoes in boiling water, with salt, for 16 minutes until tender and drain, reserving some cooking water. Mash the potatoes into a nice puree, use some cooking water if necessary. Mix the mashed potatoes with the cream cheese. Meanwhile, cook the green beans al dente for 8 minutes. Preheat the oven to 200 °C. Cut the onions into half rings. Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and fry the onion on high heat for 3 minutes. Add the minced meat and fry for 5 minutes. Mix the green beans and pesto with the minced meat. Spoon the mixture into a greased baking dish. Divide over the green bean mince mixture. Place the oven dish in the middle of the oven for about 20 minutes. Use the grill to get a better color, but keep an eye on the oven.
Nutritional value per person:
Energy: 543 kcal
Protein: 25.9 grams
Carbohydrates: 50.0 grams
- including sugars: 5.7 grams
Fat: 26.0 grams
Fiber: 10.5 grams
Salt: 1.2 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodporn #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #aardappelpuree
Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande magazine 2014 nr. 11
Reactie plaatsen
Reacties