

Vandaag weer eens een gerecht met aardappelen. Dit keer samen met een gehakthachee, een heerlijke saus vol met uien. Ik heb de aardappelen grof gestampt, kan ook geserveerd worden zonder stampen.
🍽
Today a dish with potatoes, I love that. This time together with a mince hachèe, a delicious sauce full of onions. I coarsely mashed the potatoes, can also be served without mashing.
🇳🇱
GEHAKTHACHEE, AARDAPPELPUREE EN SNIJBONEN
2 personen / 427 kcal per persoon
Ingrediënten
- 1½ ui
- 12½ gram ongezouten roomboter
- 150 gram rundergehakt
- ½ eetlepel azijn
- 1 kruidnagel
- 1 zakje jus met uitjes (Knorr, zakje 24 g)
- 250 ml kokend water
- 200 gram verse snijbonen
- 400 gram kruimige aardappelen
- peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappelen in water met zout gaar in 16 minuten, giet af en bewaar wat kookvocht. Snipper ondertussen de ui grof. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten rul. Doe de azijn, kruidnagel, de inhoud van de zakje jus en het kokende water erbij. Laat op middelhoog vuur 6 min. koken. Kook ondertussen de snijbonen in water met wat zout in 11 minuten beetgaar. Stamp de aardappelen tot grove puree, gebruik wat kookvocht indien nodig. Giet de snijbonen af en verwijder de kruidnagel uit de hachee. Serveer met de aardappelpuree en de snijbonen.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 427 kcal
Eiwit: 20,9 gram
Koolhydraten: 44,2 gram
- waarvan suikers: 4,6 gram
Vet: 16,5 gram
Vezels: 9,5 gram
Zout: 1,2 gram
🇬🇧
MEAT HACHÈE, POTATO PUREE AND STRING BEANS
2 persons / 427 kcal per person
Ingredients
- 1½ onion
- 12½ grams of unsalted butter
- 150 grams of minced beef
- ½ tablespoon of vinegar
- 1 clove
- 1 bag of gravy with onions (Knorr, bag 24 g)
- 250 ml boiling tap water
- 200 grams of fresh string beans
- 400 grams of floury potatoes
- pepper and salt
Preparation:
Boil the potatoes in salted water for 16 minutes, drain and reserve some cooking water. Meanwhile, chop the onion coarsely. Heat the butter in a frying pan and fry the onion for 1 min. Add the minced meat and fry for 5 minutes. Add the vinegar, clove, the contents of the sachet of gravy and the boiling water. Cook on medium heat for 6 minutes. Meanwhile, boil the string beans in water with a little salt for 11 minutes until al dente. Mash the potatoes into a coarse mash, use some cooking water if necessary. Drain the string beans and remove the clove from the hash. Serve with the mashed potatoes and string beans.
Nutritional value per person:
Energy: 427 kcal
Protein: 20.9 grams
Carbohydrates: 44.2 grams
- including sugars: 4.6 grams
Fat: 16.5 grams
Fiber: 9.5 grams
Salt: 1.2 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @knorrnederland @celavita.nl #hachee #aardappelen
Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2014 nr. 03
Reactie plaatsen
Reacties