

Als afsluiter van deze week heb ik gekozen om deze chili con carne te maken. Je kan hem zo pittig maken als je zelf wilt door te spelen met de chilipeper.
Bereidingstip:
Maak de chili een dag eerder: makkelijk én nog lekkerder!
🍽
To finish this week, I chose to make this chili con carne. You can make it as spicy as you want by playing with the chili pepper.
Preparation tip:
Make the chili the day before: easy and even better!
🇳🇱
CHILI CON CARNE MET MUNTYOGHURT
2 personen / 512 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 1 medium ui
- ½ eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 150 gram rundergehakt
- ½ rode paprika
- ½ theelepel gemalen komijn
- 200 gram gepelde tomaten in blik
- 465 gram bruine bonen (uitlekgewicht)
- ½ theelepel gemalen chilipeper
- 1 theelepel gedroogde munt
- 75 gram Griekse yoghurt
Bereiding:
Snipper de ui. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de ui. Pers de helft van de tenen knoflook erboven. Voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten rul. Snijd de paprika's in reepjes. Voeg de paprika, komijn en tomaten toe. Druk de tomaten met een pollepel stuk. Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en chilipeper en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten stoven. Voeg de munt aan de yoghurt toe en pers de rest van de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de muntyoghurt bij de chili.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 512 kcal
Eiwit: 32,7 gram
Koolhydraten: 44,0 gram
- waarvan suikers: 10,2 gram
Vet: 18,3 gram
Vezels: 19,6 gram
Zout: 1,2 gram
🇬🇧
CHILI CON CARNE WITH MINT YOGURT
2 persons / 512 kcal per person
Ingredients:
- 1 medium onion
- ½ tablespoon olive oil
- 1 clove of garlic
- 150 grams of ground beef
- ½ red bell pepper
- ½ teaspoon of ground cumin
- 200 grams of peeled canned tomatoes
- 465 grams of brown beans (drained weight)
- ½ teaspoon ground chili pepper
- 1 teaspoon of dried mint
- 75 grams of Greek yogurt
Preparation:
Chop the onion. Heat the oil in a large frying pan and fry the onion. Press half of the garlic cloves on top. Add the minced meat and fry for 5 minutes. Cut the peppers into strips. Add the bell pepper, cumin and tomatoes. Crush the tomatoes with a ladle. Drain and add the beans. Season with salt and chili and bring to a boil. Lower the heat and simmer for 20 minutes. Add the mint to the yogurt and squeeze the rest of the garlic over it. Season with salt and pepper. Serve the mint yogurt with the chili.
Nutritional value per person:
Energy: 512 kcal
Protein: 32.7 grams
Carbohydrates: 44.0 grams
- including sugars: 10.2 grams
Fat: 18.3 grams
Fiber: 19.6 grams
Salt: 1.2 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @verstegennl #chiliconcarne
.
Bron: Gebaseerd op recept uit AH Allerhande Magazine 2008 nr. 12
Reactie plaatsen
Reacties