

Daar ben ik weer na een lange week van afwezigheid. Ik heb daar mijn reden voor, maar dit hou ik nu even voor mezelf.
Voordat het lente wordt deze week 😁 toch nog een winters gerecht en wel een stamppot met snijbonen en prei. 2 ons groente per persoon, dat is goed voor de mens.
Wil je het gerecht vegetarisch maken vervang de tartaar door 25 gram geroosterde hazelnoten per persoon, je zit dan nog steeds onder de 600 kcal. (580 kcal per persoon).
🍽
There I am again after a long week of absence. I have my reason for that, but I will keep this to myself for now.
Before spring comes this week in the Netherlands 😁 still a winter dish and a stew with string beans and leek. 2 ounces of vegetables per person, that's good for people.
If you want to make the dish vegetarian, replace the tartare with 25 grams of roasted hazelnuts per person, you are still under 600 kcal. (580 kcal per person).
🇳🇱
PREI-SNIJBONENSTAMPPOT MET TARTAAR
2 personen / 575 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 400 gram kruimige aardappel
- 1 prei
- 20 gram ongezouten roomboter
- 200 gram snijbonen
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 75 ml water
- 2 rundertartaartjes
- 50 gram geraspte kaas
- peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappelen in een grote pan met ruim water in 18-20 minuten gaar. Halveer ondertussen de preien in de lengte, was en snijd in dunne halve ringen. Snijd de snijbonen in stukken van 1 cm. Verhit 5 gram boter (per 2 personen) in een hapjespan en stoof de prei, snijbonen en kerriepoeder met het water en peper 10-12 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe. Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 6 minuten. Keer halverwege. Bestrooi met peper. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper. Meng de rest van de boter en eventueel wat kookvocht erdoor. Voeg de geraspte kaas toe en verwarm 1 min. al roerend op middelhoog vuur. Roer de snijbonen en prei door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tartaartjes en het bakvet.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 575 kcal
Eiwit: 34,4 gram
Koolhydraten: 44,0 gram
- waarvan suikers: 5,8 gram
Vet: 27,0 gram
Vezels: 10,3 gram
Zout: 1,9 gram
🇬🇧
LEEK - STRING BEANS ‘STAMPPOT’ WITH TARTARE
2 persons / 575 kcal per person
Ingredients:
- 400 grams of floury potato
- 1 leek
- 20 grams of unsalted butter
- 200 grams of string beans
- ½ tablespoon of curry powder
- 75 ml of water
- 2 beef tartare
- 50 grams of grated cheese
- pepper and salt
Preparation:
Boil the potatoes in a large pan with plenty of water for 18-20 minutes. In the meantime, halve the leeks lengthwise, wash and cut into thin half rings. Cut the string beans into 1 cm pieces. Heat 5 grams of butter (per 2 persons) in a frying pan and stew the leek, string beans and curry powder with the water and pepper for 10-12 minutes on low heat with the lid on the pan. Stir occasionally. Heat 10 grams of the butter in a frying pan and fry the tartare for 6 minutes. Turn halfway through. Sprinkle with pepper. Drain the potatoes, but collect a cup of the cooking water. Mash the potatoes coarsely with the mash. Mix in the rest of the butter and possibly some cooking water. Add the grated cheese and heat for 1 minute over medium heat while stirring. Stir the green beans and leek into the puree and season with pepper and salt if necessary. Divide the stew among plates and serve with the tartare and shortening.
Nutritional value per person:
Energy: 575 kcal
Protein: 34.4 grams
Carbohydrates: 44.0 grams
- including sugars: 5.8 grams
Fat: 27.0 grams
Fiber: 10.3 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @celavita.nl #stamppot
Bron: Gebaseerd op recept uit Beter Eten Gids 1 -2021 en Receptkaart 2021 week 01-04
Reactie plaatsen
Reacties