

Vandaag ook een gerecht van mede foodbloggers dit keer eentje van Nina & Elise, zij zijn te vinden onder @chickslovefood.
Zelf schreven ze bij dit gerecht ‘Hello lente! Mocht je ondanks het lekkere weer toch pijn in je hart hebben omdat je afscheid moet nemen van de winterse stamppotten met draadjesvlees, dan is dit gerecht jouw redder. Want deze stoofpot is lenteproof, door de krieltjes en knapperige groentjes! Draadjesvlees kan ook in de lente, YES!!’
Het is sinds 01 maart 2021 astronomisch de lente en daar past dit gerecht zekers bij. Ik heb er op het laatst nog een plak ontbijtkoek toegevoegd, staat niet op mijn foto. In totaal kan ik zeggen dat dit een heerlijk fris gerecht is. Het lekkerst is stoofvlees als het uit elkaar valt, nou dat was zekers bij dit gerecht. Een aanrader.
π½
Today also a dish from fellow food bloggers, this time one from Nina & Elise, they can be found under @chickslovefood.
They themselves wrote about this dish: "Hello spring! If, despite the nice weather, you still have a pain in your heart because you have to say goodbye to the winter stews with pulled pork, then this dish is your savior. Because this stew is spring proof, because of the baby potatoes and crunchy vegetables! Pulled meat is also possible in the spring, YES !! "
Spring has been astronomically since March 1, 2021 and this dish certainly fits in with that. I added another slice of gingerbread at the end, is not in my photo. In total I can say that this is a wonderfully fresh dish. The best is pot roast when it falls apart, well that was certainly with this dish. Recommended.
π³π±
LENTE STOOFPOT
4 personen / 500 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 700 gram riblappen
- 1 blikje bier (33cl)
- 200 gram wortelen
- 1 bos bleekselderij
- 500 gram krieltjes
- 2 uien
- 2 tomaten
- 2 laurierblaadjes
- 1 flinke eetlepel (gerookte) paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- half bouillonblokje
- pluk verse peterselie
- 20 gram roomboter
- 1 sneetje ontbijtkoek
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de wortel in stukjes, rasp de bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes, snijd de tomaten in blokjes en de ui ook in blokjes. Snijd de riblappen in stukken van ongeveer 2 cm. Neem een goede braadpan of hapjespan en smelt daarin de boter en wacht tot deze niet meer schuimt. Doe dan de ui en het vlees erbij, besprenkel het vlees royaal met paprikapoeder, peper en zout en bak goed om en om. Voeg dan de knoflook en tomaat toe, gevolgd door de helft van de wortel en bleekselderij. Roer alles goed door elkaar. Doe dan het halve bouillonblokje, de laurierblaadjes en het bier erbij, roer alles goed door elkaar en voeg dan gekookt water toe zodat het geheel onderstaat. Zet het vuur lager, en laat het geheel een flink aantal 3-5 uur pruttelen. Af en toe even roeren en kijken of er nog genoeg vocht is, zo niet dan even een kopje gekookt water toevoegen. 20 minuten voor einde kooktijd, voeg je de krieltjes en de rest van de wortel en selderij toe. Voeg voor wat verdikking een plak ontbijtkoek toe, laat deze meekoken. Schep de stoof op de borden en maak af met verse fijngehakte peterselie.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 500 kcal
Eiwit: 41,7 gram
Koolhydraten: 40,4 gram
- waarvan suikers: 10,5 gram
Vet: 15,0 gram
Vezels: 7,0 gram
Zout: 1,6 gram
π¬π§
SPRING STEW
4 persons / 500 kcal per person
Ingredients:
- 700 grams of ribs
- 1 can of beer (33cl)
- 200 grams of carrots
- 1 bunch of celery
- 500 grams of baby potatoes
- 2 onions
- 2 tomatoes
- 2 bay leaves
- 1 large tablespoon of (smoked) paprika powder
- 2 cloves of garlic
- half stock cube
- pick fresh parsley
- 20 grams of butter
- 1 slice of gingerbread
- pepper and salt
Preparation:
Cut the carrot into pieces, grate the celery and cut it into pieces, cut the tomatoes into cubes and the onion also into cubes. Cut the ribs into pieces of about 2 cm. Take a good frying pan or skillet and melt the butter in it and wait until it no longer foams. Then add the onion and the meat, sprinkle the meat generously with paprika, pepper and salt and fry well. Then add the garlic and tomato, followed by half of the carrot and celery. Stir well. Then add the stock cube, the bay leaves and the beer, stir everything together well and then add boiled water so that it is submerged. Reduce the heat and let it simmer for a good number of 3-5 hours. Stir every now and then and see if there is still enough moisture, if not add a cup of boiled water. 20 minutes before the end of cooking, add the potatoes and the rest of the carrot and celery. Add a slice of gingerbread for some thickening and let it cook. Spoon the stew onto the plates and finish with fresh, finely chopped parsley.
Nutritional value per person:
Energy: 500 kcal
Protein: 41.7 grams
Carbohydrates: 40.4 grams
- including sugars: 10.5 grams
Fat: 15.0 grams
Fiber: 7.0 grams
Salt: 1.6 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @verstegennl @maggi_nederland @heineken @peijnenburg #stoofpot
Bron: gebaseerd op recept van @chickslovefood (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties