

Wat een leuk en kruidig gerecht hebben ze geplaatst in de laatste AH Allerhande. Ik heb eigenlijk nog nooit sperziebonen gebakken, ze waren gaar en zeer smakelijk. De gehaktsaus wat erbij gemaakt is zit vol smaak. Weer een lekker gerecht erbij op mijn lijstje.
Vegatip: Vervang het gehakt door vega rulstukjes (schaal 200 g).
🍽
What a fun and spicy dish they have placed in the latest AH Allerhande (Dutch Food Magazine). I have never actually baked green beans before, they were cooked and very tasty. The minced meat sauce that is made with it is full of flavor. Another tasty dish on my list.
Vegetarian tip: Replace the minced meat with vegetarian pieces (200 g dish).
🇳🇱
GEBAKKEN SPERZIEBONEN EN KRUIDIG GEHAKT MET RIJST
2 personen / 485 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 130 gram basmatirijst
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 200 gram sperziebonen
- 12½ gram gember
- 1 teen knoflook
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 35 gram tomatenpuree
- 1 theelepel sambal oelek
- 50 ml water
- zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 minuten op middelhoog vuur beetgaar. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 minuten rul. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, sambal en het water toe en bak nog 5 minuten. Breng alles op smaak met zout. Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 585 kcal
Eiwit: 22,4 gram
Koolhydraten: 61,6 gram
- waarvan suikers: 3,6 gram
Vet: 16,7 gram
Vezels: 6,1 gram
Zout: 0,8 gram
🇬🇧
FRIED GREEN BEANS AND SPICY MINCED MEAT WITH RICE
2 persons / 485 kcal per person
Ingredients:
- 130 grams of basmati rice
- 1 tablespoon of mild olive oil
- 200 grams of green beans
- 12½ grams of ginger
- 1 clove of garlic
- 150 grams of lean beef minced meat
- 1 teaspoon of ground cumin
- 35 grams of tomato paste
- 1 teaspoon of sambal oelek
- 50 ml of water
- salt
Preparation:
Cook the rice according to the directions on the package. Meanwhile, heat the oil in a large frying pan and stir-fry the green beans for 10-12 minutes on medium heat until al dente. Peel and grate the ginger. Finely chop the garlic. Heat a frying pan without oil or butter and fry the minced meat for 4-5 minutes. Add the ginger, garlic and cumin and fry for another 2 minutes. Add the tomato paste, sambal and water and fry for another 5 minutes. Season everything with salt. Serve the rice with the minced meat and the fried green beans.
Nutritional value per person:
Energy: 585 kcal
Protein: 22.4 grams
Carbohydrates: 61.6 grams
- including sugars: 3.6 grams
Fat: 16.7 grams
Fiber: 6.1 grams
Salt: 0.8 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer @verstegennl @conimex_official #sperziebonen #gehakt
Bron: AH Allerhande 2021 nr. 03
Reactie plaatsen
Reacties