

Was ik weer eens de tijd vergeten. Ja dit gerecht vraagt wat tijd van voorbereiding en bakken in de oven. Ik heb er nog even wat extra liefde bij gestopt want het was natuurlijk Valentijnsdag ๐
๐ฝ
I had forgotten the time again. Yes, this dish takes some time to prepare and bake in the oven. I added some extra love because of course it was Valentine's Day.๐
๐ณ๐ฑ
OVENSCHOTEL MET GEHAKT EN SPITSKOOL
2 personen / 573 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappel
- 1½ middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- ½ eetlepel olijfolie
- ½ spitskool
- 150 gram rundergehakt
- ¾ eetlepel milde paprikapoeder
- ½ eetlepel komijnzaad
- 63 gram crème fraîche
- peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Laat de aardappelen zonder deksel iets afkoelen. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Verwijder ondertussen de stronk van de spitskool en snijd de kool fijn. Voeg het gehakt met de paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak in 3 minuten rul. Voeg de spitskool in delen toe en roerbak 3-4 minuten tot de kool geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp de aardappelen met de pureestamper en meng er de crème fraîche en eventueel wat van het kookvocht door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het kool-gehaktmengsel over de ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad. Bak ca. 25 min. in de oven tot er een knapperig randje op de puree ontstaat.
Heb je nog wat peterselie snijdt dit dan fijn en strooi over de ovenschotel.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 573 kcal
Eiwit: 27,1 gram
Koolhydraten: 57,9 gram
- waarvan suikers: 12,8 gram
Vet: 24,2 gram
Vezels: 9,7 gram
Zout: 1,2 gram
๐ฌ๐ง
OVEN DISH WITH MINCED MEAT AND POINTED CABBAGE
2 persons / 573 kcal per person
Ingredients:
- 500 grams of floury potato
- 1½ medium onion
- 1 garlic clove
- ½ tablespoon olive oil
- ½ pointed cabbage
- 150 grams of minced beef
- ¾ tablespoon mild paprika powder
- ½ tablespoon cumin seeds
- 63 grams of crème fraiche
- pepper and salt
Preparation:
Boil the potatoes for 20 minutes. Drain and reserve a cup of cooking liquid. Let the potatoes cool slightly without a lid. Meanwhile, chop the onions and finely chop the garlic. Preheat the oven to 200°C. Heat the oil in a frying pan and fry the onion and garlic for 2 minutes. Meanwhile, remove the stalk of the pointed cabbage and finely chop the cabbage. Add the minced meat with the paprika and cumin seeds and fry for 3 minutes. Add the pointed cabbage in parts and stir fry for 3-4 minutes until the cabbage has wilted. Season with pepper and possibly salt. Mash the potatoes with a potato masher and mix in the crème fraiche and possibly some of the cooking liquid. Season with salt and pepper. Divide the cabbage-meat mixture over the baking dish. Spoon over the mashed potatoes and smooth out. Bake in the oven for about 25 minutes until a crispy edge form on the puree.
If you have some parsley, finely chop it and sprinkle over the oven dish.
Nutritional value per person:
Energy: 573 kcal
Protein: 27.1 grams
Carbohydrates: 57,9 grams
- including sugars: 12.8 grams
Fat: 24.2 grams
Fiber: 9.7 grams
Salt: 1.2 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande #kcal @celavita.nl #celavita @verstegennl
Gerecht is gebaseerd op een recept uit de AH Allerhande 2020 nr. 08 / 2021 week 37-40
Reactie plaatsen
Reacties