PITTIGE PAKSOISTAMPPOT MET KIP / SPICY PAK CHOI ‘STAMPPOT’ STEW WITH CHICKEN

Ik had nog een halve struik paksoi en kipdijen liggen in de koeling. Hiervan deze pittige stamppot gemaakt, je kan het zelf zo pittig maken door meer of minder sambal toe te voegen.

🍽

I had half a bush of pak choi and chicken thighs left over in the fridge. I used this for this spicy stew. You can make it so spicy yourself by adding more or less sambal.

🇳🇱

PITTIGE PAKSOISTAMPPOT MET KIP

 

2 personen / 596 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 500 gram stamppotaardappelen
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 200 gram kipdijen
  • ½ rode ui
  • 1 bosui
  • ½ struik paksoi
  • 100 ml kokosmelk
  • ~ 1½ theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel olie
  • verse peper en zout

 

Bereiding:

Kook de aardappelen 20 minuten in water met zout en bouillonblokje gaar. Strooi zout en verse peper over de kipdij, verhit 1 eetlepel olie in een bakpan en bak de kipdijen bruin en gaar. Snijd de paksoi in reepjes en snipper de ui. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Giet de aardappelen af. Zet de pan op laag vuur en schenk de kokosmelk erbij. Stamp tot een smeuïge puree. Schep de paksoi, ui erdoor. Breng de stamppot op smaak met de sambal en serveer samen met de kip en lente ui.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 596 kcal

Eiwit: 23,3 gram

Koolhydraten: 55,0 gram

  • waarvan suikers: 7,3 gram

Vet: 30,0 gram

Vezels: 5,3 gram

Zout: 3,8 gram

PITTIGE PAKSOISTAMPPOT MET KIP
PDF – 181,1 KB 239 downloads

🇬🇧

SPICY PAK CHOI ‘STAMPPOT’ STEW WITH CHICKEN

 

2 persons / 596 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 500 grams floury potatoes
  • 1 vegetable stock cube
  • 200 grams chicken thighs
  • ½ red onion
  • 1 spring onion
  • ½ pak choi
  • 100 ml coconut milk
  • ~ 1½ teaspoon sambal
  • 1 tablespoon oil
  • fresh pepper and salt

 

Preparation:

Boil the potatoes in salted water with the stock cube for 20 minutes. Sprinkle salt and fresh pepper over the chicken thigh, heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and fry the chicken thighs until brown and cooked. Cut the pak choi into strips and chop the onion. Cut the spring onion into thin rings. Drain the potatoes. Put the pan on low heat and add the coconut milk. Mash into a smooth puree. Spoon the pak choi, onion through. Season the stew with the sambal and serve together with the chicken and spring onion.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 596 kcal

Protein: 23.3 grams

Carbohydrates: 55.0 grams

  • including sugars: 7.3 grams

Fat: 30.0 grams

Fiber: 5.3 grams

Salt: 3.8 grams

Bron: AH Allerhande / max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb