

Voor de vrijdagavond had ik weer zin in pizza, maar een gewone pizza heeft van nature veel kcal-en. Op Instagram zag ik van de week bij een mede-foodblogger een wrappizza voorbijkomen, deze was geplaatst door @barrybeleeft
Zelf schreef hij ‘Vanavond niet één, maar twee pizza’s gegeten! Het waren twee wrappizza’s, belegd met tomatensaus, kipfilet met bbq kruiden, vooraf gestoofde ui, rode puntpaprika en champignons, diepvriesspinazie, zure room en geraspte light kaas. Kortom: veel pizza voor weinig puntjes.’
Ik heb dit gerecht verder uitgewerkt en mijn versie gemaakt met als pizzabodem de bieten tortilla wraps van @nofairytales. Omdat de pizza al rood-roze van kleur is heb ik dit keer gekozen voor een gele pizzasaus @misterkitchens.
De combinatie van deze producten en ook nog eens de heerlijk gemarineerde kipdijen, maakte dat wij ook 2 heerlijke pizza’s konden eten welke samen nog eens voldoen aan mijn gestelde eis van 600 kcal.
🍽
For Friday evening I was in the mood for pizza again, but a regular pizza naturally has a lot of calories. On Instagram this week I saw a wrap pizza pass by a fellow food blogger, this was posted by @barrybeleeft
He wrote "Not one, but two pizzas eaten tonight! They were two wrapper pizzas, topped with tomato sauce, chicken breast with BBQ spices, pre-braised onions, red pointed peppers and mushrooms, frozen spinach, sour cream and grated light cheese. In short: a lot of pizza for little points. "
I have further developed this dish and made my version with the beet tortilla wraps from @nofairytales as pizza base,
Because the pizza is already red-pink in color, this time I chose a yellow pizza sauce from @misterkitchens.
The combination of these products and also the delicious marinated chicken thighs, meant that we could also eat 2 delicious pizzas which together meet my stated requirement of 600 kcal.
🇳🇱
BIETEN TORTILLA-WRAP PIZZA
2 personen / 575 kcal per portie
Ingrediënten:
- 4 bieten tortilla wraps (@nofairytales)
- 180 ml pizzasaus smokey paprika (@misterkitchens)
- 150 gram kipdijen
- 25 gram grill & bbq marinade voor kip (@santamarianl)
- 1 ui
- 1 rode puntpaprika
- 80 gram kastanjechampignons
- 150 spinazie deelblokjes, diepvries
- 75 gram zure room
- 40 gram geraspte kaas
- ½ eetlepel olie
- peper en zout
Bereiding:
Voeg de bbq marinade samen met de kipdijen in een plastic zak, meng goed. Plaats de zak in de koelkast en marineer voor minimaal 1 uur. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ui in halve ringen, de puntpaprika in blokjes en de champignons in plakjes. Verhit een ½ eetlepel olie in een koekenpan en bak hier de ui, paprika voor 3 minuten voeg de champignons toe en bak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Grill de kipdijen voor 2 minuten onder de contactgrill. Bedek de ovenrooster met bakpapier en leg hier de tortilla’s (=pizza) op. Verdeel de pizzasaus met een bolle zijde van een lepel over de 4 pizza’s. Verspreid de gebakken groenten-mix over de pizza’s. Snijd de spinazieblokjes door de helft en verdeel dit. Snijd de kip in plakjes en verdeel dit er ook overheen. Dan ook nog de zure room en kaas (dit zou je ook achteraf kunnen doen). Bak de pizza’s voor 8 minuten in de oven.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 575 kcal
Eiwit: 33,0 gram
Koolhydraten: 46.0 gram
- waarvan suikers: 16,1 gram
Vet: 25,4 gram
Vezels: 10,2 gram
Zout: 4,1 gram
🇬🇧
BEET TORTILLA-WRAP PIZZA
2 persons / 575 kcal per serving
Ingredients:
- 4 beet tortilla wraps (@nofairytales)
- 180 ml pizza sauce smokey bell pepper (@misterkitchens)
- 150 grams chicken thighs
- 25 grams grill & bbq marinade for chicken (@santamarianl)
- 1 onion
- 1 red pointed pepper
- 80 grams chestnut mushrooms
- 150 spinach cubes, frozen
- 75 grams sour cream
- 40 grams grated cheese
- ½ tablespoon oil
- pepper and salt
Preparation:
Add the bbq marinade together with the chicken thighs in a plastic bag, mix well. Place the bag in the refrigerator and marinate for at least 1 hour. Preheat the oven to 200°C. Cut the onion into half rings, the pointed pepper into cubes and the mushrooms into slices. Heat a ½ tablespoon of oil in a frying pan and fry the onion, bell pepper for 3 minutes, add the mushrooms and fry 2 minutes more. Season with salt and pepper. Grill the chicken thighs under the contact grill for 2-3 minutes. Cover the oven rack with baking paper and place the tortillas (= pizza) on top. Divide the pizza sauce with a convex side of a spoon over the 4 pizzas. Spread the fried vegetable mix over the pizzas. Cut the spinach cubes in half and divide. Cut the chicken into slices and divide it over the top as well. Then also the sour cream and cheese (you could do this afterwards). Bake the pizzas in the oven for 8 minutes.
Nutritional value per portion:
Energy: 575 kcal
Protein: 33.0 grams
Carbohydrates: 46.0 grams
- including sugars: 16.1 grams
Fat: 25.4 grams
Fiber: 10.2 grams
Salt: 4.1 grams
Bron: @barrybeleeft (Instagram) / max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties