

Het is al lekker weer buiten, daar hoort een snel gerecht bij. En het mag ook wel eens pittig zijn. Maar om eerlijk te zijn dit gerecht was eigenlijk voor ons een beetje te pittig.
We konden het een beetje afremmen door de frisse komkommer salade die ik ernaast heb geserveerd.
π½
It is nice weather outside, that needs a quick dish. And it can also be spicy. But to be fair this dish was actually a bit too spicy for us.
We were able to slow it down a bit by the fresh cucumber salad I served next to it.
π³π±
PITTIGE πΆπΆπΆ TORTILLA'S MET KALKOEN
2 personen / 465 kcal per portie
Ingrediënten:
- 1 eetlepels olie
- 150 gram kalkoenfilet
- 140 gram Mexicomelange (uitlekgewicht)
- 20 gram burrito seasoning mix
- 1-2 eetlepels jalapeño plakjes
- 2 grote tortilla wraps
- 100 gram salademix
- 115 gram wrap fajita saus
- 1 komkommer
- 1½ eetlepel azijn
- 1-2 theelepels suiker
- verse peper
Bereiding:
Komkommer schoonspoelen en raspen. Mengen de komkommer rasp met azijn, suiker en peper. Olie in koekenpan verhitten en kalkoen rondom bruinbakken. Mexico melange afgieten en door kalkoen scheppen. Burrito mix en 100 ml water erdoor roeren, aan de kook brengen en 5 minuten laten sudderen. Pepers toevoegen. Tortilla's volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Achtereenvolgens sla, kalkoenmengsel en wrap saus erover verdelen en tortilla's dubbelklappen. Serveren met de komkommersalade.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 465 kcal
Eiwit: 30,5 gram
Koolhydraten: 54,9 gram
- waarvan suikers: 11,9 gram
Vet: 12,8 gram
Vezels: 8,3 gram
Zout: 3,8 gram
π¬π§
SPICY πΆπΆπΆ TORTILLAS WITH TURKEY
2 persons / 465 kcal per serving
Ingredients:
- 1 tablespoons oil
- 150 grams turkey breast
- 140 grams Mexican blend (drained weight)
- 20 grams burrito seasoning mix
- 1-2 tablespoons jalapeño slices
- 2 large tortilla wraps
- 100 grams salad mix
- 115 grams wrap fajita sauce
- 1 cucumber
- 1½ tablespoon vinegar
- 1-2 teaspoons sugar
- fresh pepper
Preparation:
Rinse and grate cucumber. Mix the cucumber grater with vinegar, sugar and pepper. Heat oil in frying pan and fry turkey around brown. Drain Mexico blend and mix with turkey. Stir burrito mix and 100 ml water, bring to a boil and simmer for 5 minutes. Add peppers. Heat tortillas according to instructions. Spread lettuce, turkey mixture and wrap sauce successively and double tortillas. Serve with the cucumber salad.
Nutritional value per portion:
Energy: 465 kcal
Protein: 30.5 grams
Carbohydrates: 54.9 grams
- including sugars: 11.9 grams
Fat: 12.8 grams
Fiber: 8.3 grams
Salt: 3.8 grams
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties