

Vandaag mijn 150ste recept op Instagram gepost, een klein feestje wat ik vier met een zelf gemaakte ragout. Ik ben trots op mijzelf dat ik het project van afvallen op mijn tempo ook echt kan volhouden. Bijna elke avond een zelfgemaakt gerecht op tafel en in zovele verschillende smaken.
Deze ragout is echt makkelijk om te maken en ook nog eens heerlijk, en ja daar helpen de smaakvolle kastanjechampignons ook bij. Door de (basmati)rijst te mengen met broccoli- of bloemkoolrijst zakt het aantal kcal behoorlijk naar beneden, terwijl het wel je maag vult.
๐ฝ
Today my 150th recipe on Instagram posted, a small party that I celebrate with a homemade ragout. I am proud of myself that I can really keep up the weight loss project at my own speed. Almost every evening a homemade dish on the table and in so many different flavors.
This ragout is really easy to make and also delicious, and yes the tasty chestnut mushrooms also help. By mixing the (basmati) rice with broccoli or cauliflower rice, the number of kcal drops considerably, while it does fill your stomach.
๐ณ๐ฑ
KIPRAGOUT MET KASTANJECHAMPIGNONS & BROCCOLIRIJST
2 personen / 395 kcal per portie
Ingrediënten
- 75 gram basmatirijst
- 15 gram ongezouten roomboter
- 150 gram gesneden uien
- 200 gram kipfilet blokjes
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel tarwebloem
- 1/2 kippenbouillontablet
- 75 ml water
- 200 gram broccolirijst
- 10 gram verse selderij
- peper en zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de champignons in parten. Voeg de kip en champignons toe aan de gefruite ui en voor bak 5 minuten. Roer regelmatig. Zet het vuur lager. Voeg de bloem toe en bak nog 2 minuten. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en draai wat verse peper erbij en voeg het water toe. Laat 5 minuten koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is. Schep n de broccolirijst bij de gekookte rijst na het afgieten en laat deze 5 minuten met de deksel op de pan stomen. Snijd de selderij grof. Verdeel de broccolirijst en ragout over de borden. Strooi de selderij over de ragout en serveer.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 395 kcal
Eiwit: 33,8 gram
Koolhydraten: 40,4 gram
- waarvan suikers: 6,0 gram
Vet: 9,3 gram
Vezels: 6,8 gram
Zout: 1,9 gram
๐ฌ๐ง
CHICKEN RAGOUT WITH CHESTNUT MUSHROOMS & BROCCOLI RICE
2 persons / 395 kcal per serving
Ingredients
- 75 grams basmati rice
- 15 grams unsalted butter
- 150 grams sliced โโonions
- 200 grams chicken fillet cubes
- 200 grams chestnut mushrooms
- 1 tablespoon wheat flour
- 1/2 chicken stock tablet
- 75 ml tap water
- 200 grams broccoli rice
- 10 grams fresh celery
- pepper and salt
Preparation:
Cook the rice in salted water according to package directions. Heat the butter in a frying pan and fry the onion over medium heat for 3 minutes. Meanwhile, cut the mushrooms into wedges. Add the chicken and mushrooms to the fried onion and fry for 5 minutes. Stir regularly. Lower the heat. Add the flour and cook for another 2 minutes. Crumble the stock tablet over the pan and add some fresh pepper and add the water. Cook for 5 minutes. Add extra water if the sauce is too thick. Spoon the broccoli rice with the cooked rice after draining and let it steam for 5 minutes with the lid on the pan. Cut the celery coarsely. Divide the broccoli rice and ragout among the plates. Sprinkle the celery over the ragout and serve.
Nutritional value per portion:
Energy: 395 kcal
Protein: 33.8 grams
Carbohydrates: 40.47 grams
- including sugars: 6.0 grams
Fat: 9.3 grams
Fiber: 6.8 grams
Salt: 1.9 grams
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties