HOMEMADE KAPSALON MET 2 SAUSJES / HOMEMADE ‘KAPSALON’ WITH 2 SAUCE

Deze week zijn de 450 gram bakaardappelen van CêlaVíta in de aanbieding bij AH, een reden om een gerecht te zoeken wat ik nog niet eerder gemaakt heb. Op de website van CêlaVíta zijn ook recepten terug te vinden, zo ook dit gerecht voor ‘kapsalon’. Ik heb het gerecht een kleine beetje aangepast, maar leuk om dit te maken en toch ook nog te voldoen aan mijn maximale eis van 600 kcal.

TIP: De rode saus kan zo scherp gemaakt worden als je zelf wilt, gebruik meer sambal voor pittigere saus.

🍽

This week, the 450 grams CêlaVíta baking potatoes are on offer at AH (Dutch food market), a reason to look for a dish that I have not made before. I found out that here are also recipes can be found on the CêlaVíta website, including this dish for "kapsalon". A recipe found by a hairdresser in Rotterdam the Netherlands. I have adjusted the dish a little bit, but fun to make this and still meet my maximum requirement of 600 kcal.

TIP: The red sauce can be made as sharp as you want, use more s

🇳🇱

HOMEMADE KAPSALON MET 2 SAUSJES

 

2 personen / 568 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • CêlaVíta Oma’s Opbakaardappels (450 gram)
  • ½ ui
  • 1 groene paprika
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel shoarmakruiden of Oosterse kruiden kip
  • 1 eetlepel olie
  • 75 gram ijsbergsla
  • 2 eetlepels geraspte mild kaas
  • ¼ komkommer
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • ¼ eetlepel sambal
  • 3 eetlepels tomatenketchup

 

Bereiding:

Snipper de ui. Snijd 1 teentje knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine reepjes. Rasp de komkommer en laat deze uitlekken in een zeefje. Snijd de kip in kleine stukjes. Meng het kippenvlees met de helft van de knoflook, 1 eetlepel olie en de kruiden. Marineer voor minimaal 15 minuten op koelkasttemperatuur. Meng ondertussen de komkommer met de Griekse yoghurt en ½ teentje knoflook. Breng de saus op smaak met zout en peper en bewaar dit gekoeld. Bak de aardappelen voor 20 minuten in de Airfryer op 175°C. Schud om halverwege. Verhit een koekenpan en bak de kip stukjes in ongeveer 10 minuten bruin en gaar. Voeg na ongeveer 5 minuten de ui en paprika toe en bak mee. Roer voor de rode saus de sambal door de tomatenketchup. Verwarm ondertussen de grill voor. Verdeel de aardappelen over 2 schaaltjes. Schep het warme vlees met groenten erop en strooi de kaas erover. Plaats onder de grill, voor ±3 minuten. Leg de sla erbovenop. Serveer met de yoghurt-komkommersaus en de pittige tomatensaus.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 568 kcal

Eiwit: 29,2 gram

Koolhydraten: 51,1 gram

  • waarvan suikers: 11,8 gram

Vet: 25,8 gram

Vezels: 5,4 gram

Zout: 1,0 gram

HOMEMADE KAPSALON MET 2 SAUSJES
PDF – 1,0 MB 206 downloads

🇬🇧

HOMEMADE ‘KAPSALON’ WITH 2 SAUCE

 

2 persons / 568 kcal per serving

 

Ingredients:

  • CêlaVíta Grandma's Baked Potatoes (450 grams)
  • ½ onion
  • 1 green pepper
  • 200 grams chicken thigh fillet
  • 1 clove of garlic
  • 1 teaspoon shawarma spices or oriental spices chicken
  • 1 tablespoon oil
  • 75 grams iceberg lettuce
  • 2 tablespoons grated mild cheese
  • ¼ cucumber
  • 3 tablespoons Greek yogurt
  • ¼ tablespoon sambal
  • 3 tablespoons tomato ketchup

 

Preparation:

Chop the onion. Finely chop 1 clove of garlic. Cut the bell pepper into small strips. Grate the cucumber and drain in a sieve. Cut the chicken into small pieces. Mix the chicken meat with half of the garlic, 1 tablespoon of oil and the herbs. Marinate at refrigerator temperature for at least 15 minutes. Meanwhile, mix the cucumber with the Greek yogurt and ½ clove of garlic. Season the sauce with salt and pepper and keep it refrigerated. Bake the potatoes in the Air fryer at 175 ° C for 20 minutes. Shake to halfway through. Heat a frying pan and fry the chicken pieces brown and cooked for about 10 minutes. After about 5 minutes, add the onion and pepper and fry. For the red sauce, stir the sambal into the tomato ketchup. Meanwhile, preheat the grill. Divide the potatoes into 2 bowls. Spoon the warm meat with vegetables on top and sprinkle the cheese on top. Place under the grill for ± 3 minutes. Place the lettuce on top. Serve with the yogurt cucumber sauce and the spicy tomato sauce.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 568 kcal

Protein: 29.2 grams

Carbohydrates: 51.1 grams

  • including sugars: 11.8 grams

Fat: 25.8 grams

Fiber: 5.4 grams

Salt: 1.0 grams

HOMEMADE KAPSALON WITH 2 SAUCE
PDF – 1,0 MB 200 downloads

Bron: www.celavita.nl / @celavita.nl (Instagram)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.