KIPSATÉ MET KOMKOMMER-TAUGÉSALADE / CHICKEN SATAY WITH CUCUMBER-BEAN SPROUTS SALAD

Vandaag een eenvoudig gerecht maar wel heel smakelijk. Lekker weer eens een sateetje gemaakt met wat pindasaus.

Dit gerecht kan ook goed voorbereid worden voor op een BBQ.

TIP: Als je een BBQ wil gebruiken i.p.v. de contactgrill week de satéprikkers minstens 30 minuten in koud water

🍽

Today a simple dish but very tasty. Delicious again a satay made with some peanut sauce.

This dish can also be well prepared for a BBQ.

TIP: If you want to use a BBQ instead of the contact grill, soak the skewers in cold water for at least 30 minutes

🇳🇱

KIPSATÉ MET KOMKOMMER-TAUGÉSALADE

 

2 personen / 595 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 200 gram kipdijen
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 150 gram witte rijst
  • ½ komkommer
  • 125 gram taugé
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 100 gram pindasaus
  • peper en zout

 

Bereiding

Snijd de kipdijen in blokjes. Schep de kip om met 1½ eetlepel ketjap en peper en zout naar smaak. Dek af en laat minimaal 10 minuten marineren. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in stukjes. Meng de komkommer met de taugé, azijn en rest van de ketjap. Breng op smaak met peper en zout. Rijg de kip aan de satéstokjes. Rooster op de contactgrill barbecue in ca. 2-3 minuten bruin en gaar. Verwarm ondertussen de pindasaus. Verdeel de kipsaté over 2 borden en samen met de pindasaus en rijst. Serveer met de komkommer-taugésalade.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 595 kcal

Eiwit: 32,6 gram

Koolhydraten: 80,1 gram

  • waarvan suikers: 11,5 gram

Vet: 15,6 gram

Vezels: 4,6 gram

Zout: 3,5 gram

KIPSATE MET KOMKOMMER TAUGESALADE
PDF – 964,3 KB 235 downloads

🇬🇧

CHICKEN SATAY WITH CUCUMBER-BEAN SPROUTS SALAD

 

2 persons / 595 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 200 grams chicken thighs
  • 2 tablespoons sweet soy sauce
  • 150 grams white rice
  • ½ cucumber
  • 125 grams bean sprouts
  • 1 tablespoon white wine vinegar
  • 100 grams peanut sauce
  • pepper and salt

 

Preparation

Cut the chicken thighs into cubes. Spoon the chicken with 1½ tablespoon soy sauce and salt and pepper to taste. Cover and let marinate for at least 10 minutes. Meanwhile, cook the rice according to package directions. Cut the cucumber into pieces. Mix the cucumber with the bean sprouts, vinegar and the rest of the soy sauce. Season with salt and pepper. Thread the chicken on the skewers. Roast on the contact grill for about 2-3 minutes until brown and cooked through. Meanwhile, heat the peanut sauce. Divide the chicken satay over 2 plates and together with the peanut sauce and rice. Serve with the cucumber-bean sprouts salad.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 595 kcal

Protein: 32.6 grams

Carbohydrates: 80.1 grams

  • including sugars: 11.5 grams

Fat: 15.6 grams

Fiber: 4.6 grams

Salt: 3.5 grams

CHICKEN SATAY WITH CUCUMBER BEAN SPROUTS SALAD
PDF – 964,2 KB 229 downloads

Bron: AH Allerhande magazine 2011 nr. 07

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb