

Na 3 maanden hebben we eindelijk weer eens een spontane bubbel gehaald bij onze buren. We hebben elkaar alleen maar per WhatsApp gesproken en we hadden veel stof om door te nemen.
De belangrijkste natuurlijk onze pasgeboren teckel Goofy.
Het leek alsof ik het wist, er stond een eenvoudig gerecht op de planning. Een overheerlijke zoetzure kip. De abrikozen smelten op de tong, en de verhoudingen van de ingrediënten kloppen precies.
Ten opzichte van het originele recept een paar kleine aanpassingen moeten doen om de max600kcal te halen, maar we hadden meer als genoeg.
🍽
After 3 months we finally got a spontaneous bubble at our neighbors. We only spoke to each other via WhatsApp and we had a lot of material to go through.
The most important of course our newborn dachshund Goofy.
It seemed like I knew, a simple dish was planned. A delicious sweet and sour chicken. The apricots melt on the tongue, and the proportions of the ingredients are exactly right.
Compared to the original recipe we have to make a few small adjustments to reach the max600kcal, but we had more than enough.
🇳🇱
ZOETZURE KIP MET RIJST
2 personen / 591 kcal per portie
Ingrediënten:
- 140 gram zilvervliesrijst
- 200 gram kipdijen
- 75 ml curry kruidenketchup
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel ongezouten roomboter
- 210 gram halve abrikozen op siroop (uitlekgewicht, blik à 420 g)
- 1½ eetlepel azijn
- peper en zout
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipdijen in stukken van ca. 2 cm. Meng de kip met 1 eetlepel kruidenketchup. Maak de paprika schoon en snijd in stukken. Verhit de boter in een braadpan. Bak de kipfilet in ca. 3 minuten rondom bruin. Bak de paprika ca. 2 minuten mee. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. Voeg 75 ml van de abrikozen sap, de azijn en de rest van de ketchup aan de kip toe. Laat het geheel ca. 10 minuten onafgedekt sudderen. Warm de laatste minuut de abrikozen mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 591 kcal
Eiwit: 25,2 gram
Koolhydraten: 87,7 gram
- waarvan suikers: 31,5 gram
Vet: 15,5 gram
Vezels: 4,0 gram
Zout: 2,2 gram
🇬🇧
SWEET SOUR CHICKEN WITH RICE
2 persons / 591 kcal per serving
Ingredients:
- 140 grams brown rice
- 200 grams chicken thighs
- 75 ml curry spice ketchup
- 1 green bell pepper
- 1 tablespoon unsalted butter
- 210 grams semi-apricots in syrup (drained weight, 420 gram can)
- 1½ tablespoon vinegar
- pepper and salt
Preparation:
Cook the rice according to package directions. Cut the chicken thighs into pieces of approx. 2 cm. Mix the chicken with 1 tablespoon curry spice ketchup. Clean the bell pepper and cut into pieces. Heat the butter in a frying pan. Bake the chicken breast brown all around for about 3 minutes. Bake the bell pepper for about 2 minutes. Drain the apricots and collect the juice. Add 75 ml of the apricot juice, the vinegar and the rest of the ketchup to the chicken. Let it simmer uncovered for about 10 minutes. Heat the apricots in the last minute. Season with salt and pepper. Serve with the rice.
Nutritional value per portion:
Energy: 591 kcal
Protein: 25.2 grams
Carbohydrates: 87.7 grams
- including sugars: 31.5 grams
Fat: 15.5 grams
Fiber: 4.0 grams
Salt: 2.2 grams
Bron: AH Allerhande; Receptkaart 2001 week 28-29
Reactie plaatsen
Reacties