ROMIGE PASTA MET KIP, SPINAZIE EN KASTANJECHAMPIGNONS / CREAMY PASTA WITH CHICKEN, SPINACH AND CHESTNUT MUSHROOMS

Na wat zoeken naar pasta in combinatie met kip en champignons kwam deze romige pasta naar voren op www.kookfans.nl.
Een romige pasta welke in 1 pan wordt bereid. Ik heb het recept wel aan zitten passen om het te laten voldoen aan mijn gestelde eis van max600kcal.
En dat is me gelukt, wat een zalig recept is dit, dit wordt een blijvertje.

🍽🍽🍽

After some searching for pasta in combination with chicken and mushrooms, this creamy pasta came up on www.kookfans.nl.
A creamy pasta which is prepared in 1 pan. I have been adjusting the recipe to make it meet my stated requirement of max600kcal.

What a delicious recipe this is, it will repeat this more often.

🇳🇱

ROMIGE PASTA MET KIP, SPINAZIE EN KASTANJECHAMPIGNONS

 

2 personen / 567 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 1 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kipdijen
  • 50 gram ui
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel gedroogde tijm
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 300 milliliter kippenbouillon
  • 50 milliliter kookroom
  • 150 gram farfalle pasta
  • 100 gram spinazie
  • zout en peper

 

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignon in plakjes. Snijd kipdijen in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan en bak hierin de kip gaar. Haal de gare kip uit de pan en zet het even apart. Bak in de overgebleven olie de ui totdat deze glazig ziet. Voeg dan de champignons en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg ook de tijm en paprika toe en bak deze ook 1 minuut mee. Voeg de kippenbouillon en de room toe en breng aan de kook. Voeg dan de pasta toe. Kook de pasta ‘al dente’ zoals op de verpakking staat aangegeven + 2 minuten aangezien de kooktijd langer is omdat je het in de room kookt. Roer om de minuut om plakken te voorkomen. Wanneer de pasta al dente is voeg je de spinazie en kip toe. Meng dit zodat de spinazie slinkt. Breng verder op smaak met zout en peper.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 567 kcal

Eiwit: 33,2 gram

Koolhydraten: 60,7 gram

  • waarvan suikers: 5,7 gram

Vet: 17,4 gram

Vezels: 5,3 gram

Zout: 1,1 gram

ROMIGE PASTA MET KIP SPINAZIE EN KASTANJECHAMPIGNONS
PDF – 962,9 KB 242 downloads

🇬🇧

CREAMY PASTA WITH CHICKEN, SPINACH AND CHESTNUT MUSHROOMS

 

2 persons / 567 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 1 tablespoons of olive oil
  • 200 grams chicken thighs
  • 50 grams onion
  • 100 grams chestnut mushrooms
  • 1 clove of garlic
  • ½ tablespoon dried thyme
  • ½ tablespoon paprika powder
  • 300 milliliters chicken stock
  • 50 milliliters cooking cream
  • 150 grams farfalle pasta
  • 100 grams fresh spinach
  • salt and pepper

 

Preparation:

Chop the onion and the garlic. Cut the mushroom into slices. Cut chicken thighs into cubes. Heat the olive oil in a large frying pan and fry the chicken until done. Remove the cooked chicken from the pan and set it aside. Fry the onion in the remaining oil until it looks translucent. Then add the mushrooms and garlic and fry for 1 minute. Also add the thyme and paprika powder and fry it for 1 minute. Add the chicken stock and cream and bring to a boil. Then add the pasta. Cook the pasta "al dente" as indicated on the package + 2 minutes since the cooking time is longer because you cook it in the cream. Stir every minute to avoid sticking. When the pasta is al dente, add the spinach and chicken. Mix this so that the spinach shrinks. Season with salt and pepper.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 567 kcal

Protein: 33.2 grams

Carbohydrates: 60.7 grams

  • including sugars: 5.7 grams

Fat: 17.4 grams

Fiber: 5.3 grams

Salt: 1.1 grams

CREAMY PASTA WITH CHICKEN SPINACH AND CHESTNUT MUSHROOMS
PDF – 962,0 KB 234 downloads

Bron: @kookfans.nl (Instagram) / www.kookfans.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb