

Gisteravond na lange tijd weer eens voor mijn moeder (81 jaar) en haar vriend (88 jaar) kunnen koken. Een aantal stappen had ik thuis al voorbereid en heb in haar keuken een tortilla gerold en het in de oven geplaatst.
Het oventje is wel toe aan een nieuwe ;-).. het ging opeens een beetje snel.
Op zoek naar een nieuw gerecht kwam ik eerder via een link, geplaatst door @nofairytales (Instagram), bij @tassiejss__ hier stond dit gerecht gepresenteerd met gehakt. Ik was zelf bezig geweest om een recept samen te stellen met de daar aangegeven ingrediënten. Maar door twijfel of dit wel een smakelijke combi was, ja mijn moeder moet het toch ook wel lekker vinden, opzoek gegaan naar een recept met enchiladas en kwam bij www.eefkooktzo.nl / @eefkookozo (Instagram) terecht. Dit gerecht wat aangepast en gebruik makend van No Fairytales om binnen mijn max600kcal te komen.
Het gerecht was geslaagd: smaakvol, kruidig en kleurvol.
🍽
Last night I cook after a long time again for my mother (81 years) and her boyfriend (88 years). I had already prepared a few steps at home and rolled a tortilla in her kitchen and placed it in the oven.
The oven is ready for a new one ;-) .. suddenly it went a bit fast.
Looking for a new dish I previously came to @tassiejss__ via a link, posted by @nofairytales (Instagram), here this dish was presented with minced meat. I had been busy putting together a recipe with the ingredients indicated there. But due to doubt whether this was a tasty combination, yes my mother must like it too, went looking for a recipe with enchiladas and ended up at www.eefkooktzo.nl / @eefkookozo (Instagram). This dish slightly adapted and using No Fairytales to get within my max600kcal.
The dish was successful: tasty, spicy and colorful.
🇳🇱
‘NO FAIRYTALES’ ENCHILADAS MET KIP
4 personen / 596 kcal per portie
Ingrediënten:
- 4 ‘No Fairytales’ tortilla wortel
- 4 ‘No Fairytales’ tortilla paprika chili
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram kipdijen
- 400 gram gezeefde tomaten
- 125 gram kidneybonen (uitlekgewicht)
- 100 gram geraspte kaas
- 100 gram mais (uitlekgewicht)
- 1 zakje Enchilada Seasoning mix van Santa Maria
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 80 gram zure room
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze om en om in de pan gaar met een ½ eetlepel olie. Laat de kipfilets iets afkoelen en trek ze uit elkaar met een vork zodat je ‘pulled chicken’ krijgt. Meng ondertussen de gezeefde tomaten met 50 ml water en de Enchilada Seasoning Mix. Snij de knoflook en ui fijn en fruit dit in overgebleven achtergebleven olie met toevoeging van nog een ½ eetlepel olie. Doe de kip erbij samen met de kidneybonen en maïs. Voeg de helft van de tomatensaus toe en de helft van de kaas. Verdeel een beetje van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Neem een tortilla en vul deze met kip, rol de tortilla daarna op en leg deze in de ovenschaal. Herhaal om en om met de smaken van de tortilla en tot deze allen op zijn. Verdeel de rest van de tomatensaus en de kaas over de enchiladas en zet de ovenschaal ~15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 596 kcal
Eiwit: 75,5 gram
Koolhydraten: 99,9 gram
- waarvan suikers: 28,5 gram
Vet: 48,7 gram
Vezels: 17,2 gram
Zout: 8,3 gram
🇬🇧
"NO FAIRYTALES" ENCHILADAS WITH CHICKEN
4 persons / 596 kcal per serving
Ingredients:
- 4 "No Fairytales" tortilla root
- 4 "No Fairytales" tortilla paprika chili
- 1 tablespoon olive oil
- 400 grams chicken thighs
- 400 grams sieved tomatoes
- 125 grams kidney beans (drained weight)
- 100 grams grated cheese
- 100 grams corn (drained weight)
- 1 sachet Enchilada Seasoning mix from Santa Maria
- 2 onions
- 2 cloves of garlic
- 80 grams sour cream
Preparation:
Preheat the oven to 200 degrees. Season the chicken fillets with salt and pepper and fry them alternately in the pan with ½ tablespoon of oil. Let the chicken fillets cool slightly and pull them apart with a fork so that you get "pulled chicken". Meanwhile, mix the sieved tomatoes with 50 ml of tap water and the Enchilada Seasoning Mix. Chop the garlic and onion and fry it in leftover oil with the addition of another ½ tablespoon of oil. Add the chicken along with the kidney beans and corn. Add half of the tomato sauce and half of the cheese. Spread a little of the tomato sauce over the bottom of a baking dish. Take a tortilla and fill it with chicken, then roll up the tortilla and place them in the baking dish. Repeat alternately with the flavors of the tortilla and until they are all used up. Divide the rest of the tomato sauce and cheese over the enchiladas and bake in the oven for ~ 15 minutes until the cheese has melted.
Nutritional value per portion:
Energy: 596 kcal
Protein: 75.5 grams
Carbohydrates: 99.9 grams
- including sugars: 28.5 grams
Fat: 48.7 grams
Fiber: 17.2 grams
Salt: 8.3 grams
Bron: www.eefkooktzo.nl
Reactie plaatsen
Reacties