

Het is zo leuk om ook gerechten van mede ‘food-bloggers’ na te koken. Ik zag op Instagram bij @getfit.janneke dit gerecht voorbij komen. Het sausje sprak me gelijk aan en ben het gerecht gaan uitwerken en berekenen of het wel binnen mijn max600kcal valt. En dat deed het dus.
Zelf zei ze over een deel van dit gerecht: ‘Ultieme comfort food is voor mij toch wel stamppot, of beter gezegd aardappelpuree. Vroeger gaf ik niks om aardappels maar gelukkig dat smaken veranderen! Er gaat niets boven het maken van zelfgemaakte aardappelpuree, zo makkelijk’.
Janneke dank voor jouw inspiratie wat mij heeft uitgelokt dit heerlijke gerecht te maken.
🍽
It is so much fun to cook dishes from fellow food bloggers as well. I saw this dish on Instagram at @getfit.janneke. The sauce immediately appealed to me and I started to work out the dish and calculate whether it falls within my max600kcal. And so it did.
She herself said about part of this dish: ‘For me, Ultimate comfort food is mashed potatoes, or rather puree. I used to not care about potatoes, but luckily flavors change! Nothing beats making homemade mashed potatoes so easy’.
🇳🇱
SLA STAMPOT MET KIP IN MOSTERD-KERRIESAUS
2 personen / 520 kcal per portie
Ingrediënten:
- 200 gram kipdijen
- 1 eetlepel olie
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- ½ ui
- 2 eetlepels ‘honey mosterd’ saus
- 1 eetlepel gezeefde tomaat
- 50 ml water
- 400 gram kruimige aardappelen
- 15 gram boter
- 200 gram ijsbergsla
- 30 gram (slag)room
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de kipdijen in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een wok. Braad de kip kort aan op hoog vuur, haal deze uit de pan. Fruit op laag vuur in de achtergebleven olie de knoflook, kerrie en ui in 3 minuten. Voeg de ‘honey mosterd’ saus en de gezeefde tomaat toe samen met ±50 ml water. Meng dit goed met elkaar en breng het aan de kook. Voeg de kip weer toe en laat het daarna op laag vuur, met een deksel op de pan, 15 - 20 minuten pruttelen. Kook ondertussen de aardappel in water met zout gaar in 16 - 18 minuten. Giet de aardappel af en vang het kookvocht op. Verwarm ondertussen de room. Voeg dit samen met de boter toe aan de aardappelen en stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree, voeg eventueel nog wat kookvocht toe om een gladdere puree te krijgen. Meng de ijsbergsla door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 520 kcal
Eiwit: 25,7 gram
Koolhydraten: 45,4 gram
- waarvan suikers: 9,1 gram
Vet: 23,0 gram
Vezels: 5,5 gram
Zout: 1,8 gram
🇬🇧
LETTUCE ‘STAMPPOT’ PUREE WITH CHICKEN IN MUSTARD CURRY SAUCE
2 persons / 520 kcal per serving
Ingredients:
- 200 grams chicken thighs
- 1 tablespoon oil
- 1 clove of garlic
- 1 tablespoon curry powder
- ½ onion
- 2 tablespoons honey mustard sauce
- 1 tablespoon sieved tomato
- 50 ml of water
- 400 grams floury potatoes
- 15 grams butter
- 200 grams iceberg lettuce
- 30 grams (whipping) cream
- pepper and salt
Preparation:
Cut the chicken thighs into cubes. Chop the onion and garlic. Heat the oil in a wok. Fry the chicken over high heat, remove from the pan. Fry the garlic, curry and onion in the remaining oil over low heat for 3 minutes. Add the honey mustard sauce and the sieved tomato together with ±50 ml tap water. Mix this well together and bring it to a boil. Add the chicken again and let it simmer over low heat, with a lid on the pan, for 15 - 20 minutes. Meanwhile, boil the potato in salted water for 16 - 18 minutes. Drain the potato and collect the cooking liquid. Meanwhile, heat the cream. Add this to the potatoes together with the butter and mash the potatoes, adding some cooking liquid if necessary to get a smoother puree. Mix the iceberg lettuce into the puree and season with salt and pepper.
Nutritional value per portion:
Energy: 520 kcal
Protein: 25.7 grams
Carbohydrates: 45.4 grams
- including sugars: 9.1 grams
Fat: 23.0 grams
Fiber: 5.5 grams
Salt: 1.8 grams
Reactie plaatsen
Reacties