

We hebben vandaag rondje Amstel gelopen vanaf de ZuidAs richting Ouderkerk a/d Amstel en over de brug weer terug langs de Amstel. Een rondje van 12 km. Door toch bijna elke dag te lopen wordt zo’n afstand steeds makkelijker om te doen. Ik ben wel een beetje trots op mijn Ben (@Benzuidas) en ook zekers op mijzelf.
Ik vond dat ik dan ook een keer anders moest gaan koken en dat is denk wel koken zonder gebruik van extra olie. Het originele recept gaf dit wel te gebruiken, maar ik heb een keer een berichtje gekregen van @han.nie.d dat je eigenlijk helemaal geen olie nodig hebt als je antiaanbakpannen gebruikt. Nou ik gebruik veelal de antiaanbakpannen van Tefal. Vandaag is gebleken dat koken zonder extra olie kan, ik heb het vet echt niet gemist vandaag. Hannie dank voor je tip, ik zal deze tip vaker gebruiken, het scheelt toch weer wat kcal.
TIP: Gebruik je geen antiaanbakpannen dan moet je wel wat olie in de pan doen voordat je de ui en knoflook gaat bakken.
Bij de couscous verwacht ik ook wel de smaak van abrikozen, het maakt het gerecht wat zoeter, in mijn ervaring oosters.
🍽
Today we walked around the Amstel from the ZuidAs towards Ouderkerk a/d Amstel and over the bridge back along the Amstel. A round of 12 km. By walking almost every day, such a distance is becoming easier to do. I am a bit proud of my Ben and certainly of myself.
I thought that I had to start cooking differently and that is cooking without using extra oil. The original recipe gave this to use, but I once got a message from @han.nie.d that you actually don't need oil at all if you use non-stick pans. Well I often use the non-stick pans from Tefal. Today it turned out that cooking without extra oil is possible, I really did not miss the fat today. Thanks Hannie for your tip, I will use this tip more often, it saves some kcal.
TIP: If you don't use non-stick pans, you have to put some oil in the pan before you fry the onion and garlic.
With the couscous I also expect the taste of apricots, it makes the dish a bit sweeter, in my experience oriental.
🇳🇱
COUSCOUS MET KIP EN ABRIKOZEN
2 personen / 536 kcal per portie
Ingrediënten:
- 200 gram kipdijen
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 ui
- 1½ teen knoflook
- 60 gram gedroogde abrikozen
- 200 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 150 gram couscous
- ½ komkommer
- ½ eetlepel azijn
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de kipdijen in blokjes en bestrooi met de komijn, peper en zout. Laat 10 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de abrikozen in reepjes. Verhit de antiaanbaklaag-hapjespan. Bak de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de kipblokjes toe en bak 2 minuten mee. Schep de tomaten met het vocht en de abrikozen door het kipmengsel en laat het geheel nog 10 minuten afgedekt sudderen. Rasp de komkommer en voeg hier de azijn en peper naar smaak toe, laat staan tot gebruik. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, zonder toevoeging van olie. Breng het kipmengsel op smaak met peper en zout. Giet de komkommer af. Verdeel het kipmengsel en komkommer met de couscous over kommen.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 536 kcal
Eiwit: 30,8 gram
Koolhydraten: 74,4 gram
- waarvan suikers: 17,6 gram
Vet: 10,6 gram
Vezels: 8,8 gram
Zout: 1,3 gram
🇬🇧
COUSCOUS WITH CHICKEN AND APRICOTS
2 persons / 536 kcal per serving
Ingredients:
- 200 grams chicken thighs
- 1 teaspoon ground cumin
- 1 onion
- 1½ cloves of garlic
- 60 grams dried apricots
- 200 grams diced tomatoes (canned)
- 150 grams couscous
- ½ cucumber
- ½ tablespoon of vinegar
- pepper and salt
Preparation:
Cut the chicken thighs into cubes and sprinkle with the cumin, pepper and salt. Leave for 10 minutes to allow the flavors to absorb. Chop the onion and slice the garlic. Cut the apricots into strips. Heat the non-stick skillet. Fry the onion and garlic light brown. Add the chicken cubes and fry for 2 minutes. Spoon the tomatoes with the liquid and apricots into the chicken mixture and simmer, covered, for another 10 minutes. Grate the cucumber and add the vinegar and pepper to taste, let alone until use. Prepare the couscous according to package directions, without adding oil. Season the chicken mixture with salt and pepper. Drain the cucumber. Divide the chicken mixture and cucumber with the couscous over bowls.
Nutritional value per portion:
Energy: 536 kcal
Protein: 30.8 grams
Carbohydrates: 74.4 grams
- including sugars: 17.6 grams
Fat: 10.6 grams
Fiber: 8.8 grams
Salt: 1.3 grams
Bron: AH Allerhande 2005 nr. 10
Reactie plaatsen
Reacties