

Vandaag een noedelsoep die zowel vegetarisch als met kip gemaakt kan worden.
Ik heb het gerecht gemaakt met kip aangezien dit nog in mijn koelkast lag en dat ik dit anders weg moest gooien. Maar het is net zo lekker zonder, daar ben ik zeker van.
Een heerlijk kom soep met leuke toevoegingen van een ei, sesamzaad en cashewnoten en dat alles met een heerlijke Oosterse groente mix. We hebben weer heerlijk gegeten.
🍽
Today a noodle soup that can be made vegetarian or with chicken.
I made the dish with chicken since it was still in my fridge and I had to throw it away. But it's just as good without it, I'm sure.
A delicious bowl of soup with nice additions of an egg, sesame seeds and cashew nuts, all with a delicious Oriental vegetable mix. We had a delicious meal again.
🇳🇱
NOEDELSOEP MET KIP, SHIITAKE EN PAKSOI
2 personen / 538 kcal per portie
Ingrediënten:
- 2 middelgrote eieren
- 100 gram wok noodles
- 200 gram kipdijen
- 1 cm verse gember
- 1 teentje knoflook
- 400 gram shiitake paksoi ui Japanse wok groenten pakket
- 750 ml water
- 1 groentebouillontabletten
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 4 gram sesamzaad
- 20 gram cashewnoten
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de gember in dunne plakjes en hak deze in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de kipdijen in blokjes. Hak de cashewnoten grof. Rooster het sesamzaad lichtbruin in droge koekenpan. Kook de noedels 4 minuten. Kook de eieren 6 minuten. Giet de noedels af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Pel de eieren. Verhit een wok voeg de kip toe en bak 3 minuten aan, voeg de gember en knoflook toe en fruit 2 minuten op laag vuur. Voeg de wokgroenten toe en bak voor 3 minuten mee. Voeg het water, de bouillontablet en sojasaus toe en breng aan kook het 5 minuten. Voeg de noedels toe en warm nog 2 minuten door op hoog vuur. Verdeel de soep over ruime kommen. Halveer de eieren en leg in elke kom 2 eierhelften. Bestrooi met het sesamzaad en cashewnoten en serveer.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 538 kcal
Eiwit: 37,8 gram
Koolhydraten: 48,0 gram
- waarvan suikers: 7,3 gram
Vet: 19,9 gram
Vezels: 5,0 gram
Zout: 2,2 gram
🇬🇧
NOODLE SOUP WITH CHICKEN, SHIITAKE AND PAK CHOI
2 persons / 538 kcal per serving
Ingredients:
- 2 medium eggs
- 100 grams wok noodles
- 200 grams chicken thighs
- 1 cm fresh ginger
- 1 clove of garlic
- 400 grams Japanese wok with shiitake, pak, choi onion
- 750 ml tap water
- 1 vegetable stock tablets
- 2 tablespoons Japanese soy sauce
- 4 grams sesame seeds
- 20 grams cashew nuts
- pepper and salt
Preparation:
Thinly slice the ginger and chop it into small pieces. Finely chop the garlic. Cut the chicken thighs into cubes. Coarsely chop the cashew nuts. Roast the sesame seeds lightly brown in a dry frying pan. Cook the noodles for 4 minutes. Boil the eggs for 6 minutes. Drain the noodles in a colander, rinse under cold running water and drain. Peel the eggs. Heat a wok add the chicken and fry for 3 minutes, add the ginger and garlic and fry over low heat for 2 minutes. Add the wok vegetables and cook for 3 minutes. Add the water, stock tablet and soy sauce and bring to a boil for 5 minutes. Add the noodles and heat on high heat for 2 more minutes. Divide the soup into large bowls. Halve the eggs and place 2 egg halves in each bowl. Sprinkle with the sesame seeds and cashew nuts and serve.
Nutritional value per portion:
Energy: 538 kcal
Protein: 37.8 grams
Carbohydrates: 48.0 grams
- including sugars: 7.3 grams
Fat: 19.9 grams
Fiber: 5.0 grams
Salt: 2.2 grams
Bron: @max600kcal (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties