QUICHE MET KIP & GROENTEN / QUICHE WITH CHICKEN & VEGETABLES .

Gisteravond heb ik weer gekookt voor mijn moeder en haar vriend. Zo fijn dit te kunnen doen. Zelf vind ik het dan wel makkelijk om een deel thuis voor te bereiden en het daar terplekke af te maken. Ik koos voor deze quiche, op het oog een herfstachtig gerecht, dit door de bospeen en champignons. Maar het was een heerlijke combinatie. De bospeen was superzacht, ja alles was gewoon lekker. Een genot om van te eten, ook met temperatuur boven de 30°C.

TIP: Lekker met een groene salade.

🍽

Last night I cooked again for my mom and her boyfriend. So nice to be able to do this. I myself find it easy to prepare a part at home and finish it there on the spot. I chose this quiche, an apparently autumnal dish, because of the carrots and mushrooms. But it was a wonderful combination. The carrot was super soft, yes everything was just delicious. A pleasure to eat, even with temperatures above 30 °C.

TIP: Delicious with a green salad.

🇳🇱

QUICHE MET KIP & GROENTEN

 

4 personen / 572 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 300 gram bospeen
  • 150 gram magere spekreepjes van kalkoen
  • 350 gram kipdijfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 225 gram doperwten extra fijn
  • 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
  • 4 middelgrote eieren
  • 80 gram Parrano Snippers
  • 15 gram verse peterselie

 

Bereiding:

Schraap de bospeen schoon en verwijder de steelaanzet van de bospeen  en snijd in schuine plakken van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in parten. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 3 minuten. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes en bestrooi met de paprikapoeder. Voeg de kip samen met de ui toe aan de spekjes en bak 5 minuten mee. Schep regelmatig om. Voeg de champignons, peen en doperwten toe aan de kip en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes hartige- taartdeeg ontdooien. Klop de eieren los met de kaas en meng door het kipmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes hartige-taartdeeg. Schenk het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in ca. 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat even staan. Snijd de peterselie fijn en garneer de quiche ermee.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 572 kcal

Eiwit: 88,6 gram

Koolhydraten: 67,3 gram

  • waarvan suikers: 18,0 gram

Vet: 67,6 gram

Vezels: 16,0 gram

Zout: 5,1 gram

QUICHE MET KIP GROENTEN
PDF – 1,1 MB 206 downloads

🇬🇧

QUICHE WITH CHICKEN & VEGETABLES

 

4 persons / 572 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 1 onion
  • 250 grams chestnut mushrooms
  • 300 grams carrots
  • 150 grams lean bacon strips from turkey
  • 350 grams chicken thigh fillet
  • 1 teaspoon paprika powder
  • 225 grams peas extra fine
  • 5 slices frozen dough for a savory pie
  • 4 medium sized eggs
  • 80 grams Parrano Chips
  • 15 grams fresh parsley

 

Preparation:

Scrape the carrots clean and remove the carrots stem attachment and cut into ½ cm slanted slices. Chop the onion and cut the chestnut mushrooms into wedges. Heat a large skillet without oil or butter and fry the bacon strips in 3 minutes. Meanwhile, cut the chicken thigh fillet into strips and sprinkle with the paprika. Add the chicken together with the onion to the bacon and fry for 5 minutes. Shovel regularly. Add the mushrooms, carrots and peas to the chicken and fry for 5 minutes. Season with salt and pepper. Preheat the oven to 200°C. Defrost the slices of savory pie dough. Beat the eggs with the cheese and mix into the chicken mixture. Season with salt and pepper. Grease the quiche tin and cover with the slices of savory pie dough. Pour the mixture into the quiche tin and bake the quiche in the center of the oven for about 40 minutes until golden brown and cooked through. Take out of the oven and let it stand for few minutes. Chop the parsley and garnish the quiche with it.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 572 kcal

Protein: 88.6 grams

Carbohydrates: 67.3 grams

  • including sugars: 18.0 grams

Fat: 67.3 grams

Fiber: 16.0 grams

Salt: 5.1 grams

QUICHE WITH CHICKEN VEGETABLES
PDF – 1,1 MB 195 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.