

Vandaag heb ik op een andere manier een stamppot bereid. Een stamppot bereid met in de oven gebakken aardappelen. Een gerecht waar je wel op tijd mee moet beginnen, aangezien het voor bijna een uur in de oven staat.
Ik heb het recept uit de allerhande wel zo aangepast dat het binnen de 600 kcal viel. Wat een heerlijke verrassing was dit gerecht ook weer. Zo leuk om de aardappel weer eens op een andere manier gebruikt te hebben.
🍽
Today I prepared a ‘stamppot’ stew in a different way. A stew prepared with oven-baked potatoes. A dish that you have to start on time, because it has been in the oven for almost an hour.
I have adjusted the recipe from the original Allerhande (Dutch Food magazine of a supermarket AlbertHeijn) recipe so that it fell within 600 kcal. What a wonderful surprise this dish was again. So nice to have used the potato in a different way.
🇳🇱
RATATOUILLE-OVENSTAMPPOT
2 personen / 597 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 2 eetlepels traditionele olijfolie
- 2 kipbraadworsten
- ½ courgette
- ½ aubergine
- 1 rode paprika
- 50 gram ui
- 2 trostomaten
- 20 gram Parrano kaas
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de knoflook in plakjes. Verdeel de knoflook en rozemarijn over de aardappelen en besprenkel met olie. Bak de aardappelen ca. 45 minuten in de oven. Snijd de kipsaucijzen in stukjes van 3 cm. Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Snijd de paprika in lange repen. Snijd de ui in parten. Snijd de tomaten in kwarten. Verdeel de courgette, aubergine, paprika, sjalot en tomaat over een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kipsaucijzen ertussen. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met de rest van de olie. Zet de groenten na ca. 20 minuten boven de aardappelen in de oven. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en bak de groenten en aardappelen nog ca. 25 min. Neem de aardappelen uit de oven en doe in de ovenschaal. Stamp heel grof met de pureestamper. Schep de groenten en het vlees erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de kaas. Zet nog ca. 10 minuten in de oven.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 597 kcal
Eiwit: 23,9 gram
Koolhydraten: 62,7 gram
- waarvan suikers: 16,9 gram
Vet: 25,6 gram
Vezels: 9,4 gram
Zout: 2,3 gram
🇬🇧
RATATOUILLE OVEN ‘STAMPPOT’ STEW
2 persons / 597 kcal per person
Ingredients:
- 500 grams of floury potatoes
- 1 clove of garlic
- 1 teaspoon of dried rosemary
- 2 tablespoons of traditional olive oil
- 2 chicken bratwurst
- ½ zucchini
- ½ eggplant
- 1 red bell pepper
- 50 grams of onion
- 2 vine tomatoes
- 20 grams of Parrano cheese
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 220 °C. Divide the potatoes on a baking tray lined with parchment paper. Cut the garlic into slices. Divide the garlic and dried rosemary over the potatoes and drizzle with oil. Bake the potatoes in the oven for about 45 minutes. Cut the chicken sausages into 3 cm pieces. Cut the zucchini and eggplant in half slices. Cut the bell pepper into long strips. Cut the onion into parts. Cut the tomatoes into quarters. Divide the zucchini, eggplant, bell pepper, shallot and tomato over a 2nd baking tray lined with baking paper. Place the chicken sausages between them. Season with salt and pepper and sprinkle with the rest of the oil. After about 20 minutes, put the vegetables over the potatoes in the oven. Reduce the temperature to 200 °C and bake the vegetables and potatoes for 25 minutes. Remove the potatoes from the oven and place in the baking dish. Stamp very coarsely with the puree masher. Stir in the vegetables and meat. Season with salt and pepper and sprinkle with the cheese. Put in the oven for another 10 minutes.
Nutritional value per portion:
Energy: 597 kcal
Protein: 23.9 grams
Carbohydrates: 62.7 grams
- including sugars: 16.9 grams
Fat: 25.6 grams
Fiber: 9.4 grams
Salt: 2.3 grams
Bron: AH Allerhande magazine 2012 nr. 11 - Alles uit de oven
Reactie plaatsen
Reacties