PASTA MET SPINAZIE & GEHAKT / PASTA WITH SPINACH & MINCED MEAT

Vandaag weer een eenvoudig gerecht op tafel, pasta met spinazie en nog een restant aan kipbraadworst. Ik wilde de dag voor mijn weekje vakantie eindigen met een knaller, dat is dit gerecht niet. Maar met goed op smaak brengen zekers niet verkeerd.

🍽

Today again a simple dish on the table, pasta with spinach and a leftover chicken bratwurst. I wanted to end the day before my week of vacation with a recipe you really should prepare, that is not this dish. But with good flavors, certainly not wrong.

πŸ‡³πŸ‡±

PASTA MET SPINAZIE & GEHAKT

 

2 personen / 454 kcal per persoon

 

Ingrediënten

  • 2 kipbraadworsten
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 130 gram pasta b.v. farfalle
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1 trostomaat
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd van elke braadworst een stukje af en druk het vlees eruit. Bak dit vlees rul in een droge koekenpan met antiaanbaklaag voeg halverwege de Italiaanse kruiden toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit een wok en roerbak hierin de spinazie, begin met een beetje en doe er steeds wat bij als de vorige spinazie een beetje is geslonken. Herhaal dit totdat alle spinazie op is. Giet het vocht weg van de spinazie. Pers de knoflook boven de spinazie uit. Breng goed op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Roer de gare pasta door de spinazie en voeg op het allerlaatst de tomaatblokjes toe. Verdeel de pasta over borden en schep het gebakken worstvlees erop.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 454 kcal

Eiwit: 27,1 gram

Koolhydraten: 53,3 gram

  • waarvan suikers: 4,1 gram

Vet: 13,0 gram

Vezels: 7,0 gram

Zout: 1,8 gram

PASTA MET SPINAZIE GEHAKT
PDF – 220,2 KB 208 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

PASTA WITH SPINACH & MINCED MEAT

 

2 persons / 454 kcal per person

 

Ingredients:

  • 2 chicken bratwurst
  • 1 teaspoon of Italian herbs
  • 130 grams of pasta e.g. farfalle
  • 400 grams of fresh spinach
  • 1 clove of garlic
  • 1 vine tomato
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut a piece off each bratwurst and press the meat out. Fry this meat loosely in a dry non-stick frying pan and add halfway through the Italian spices. Cook the pasta according to package directions. Heat a wok and stir-fry the spinach, start with a little and add something when the previous spinach has shrunk a bit. Repeat until all the spinach has run out. Drain the moisture from the spinach. Squeeze the garlic over the spinach. Season well with salt and pepper. Cut the tomato into small cubes. Stir the cooked pasta into the spinach and add the tomato cubes last. Divide the pasta between plates and spoon the fried sausage meat on top.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 454 kcal

Protein: 27.1 grams

Carbohydrates: 53.3 grams

  • including sugars: 4.1 grams

Fat: 13.0 grams

Fiber: 7.0 grams

Salt: 1.8 grams

PASTA WITH SPINACH MINCED MEAT
PDF – 219,1 KB 207 downloads

Bron: @max600kcal (Instagram) / AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb