

Vandaag een gerecht gebaseerd op een Indiaas ingrediënt curry madras en kip zoet/zuur. Een kipgerecht met een eigen gemaakte saus met fruit als toevoeging. Houd je van pittig dan moet je hier toch wel een rode peper of iets dergelijks toevoegen, nu is het een vrij zoet gerecht. Ik ben zelf wel heel verrast over het eind resultaat, een heerlijke saus waarbij je de smaak van de peer en ananas goed door het hele gerecht proeft.
Ik heb nog 1 portie over, deze verwerk ik morgen creatief met wat extra toevoegingen tot een nieuw gerechtje.
🍽
Today a dish based on an Indian ingredient curry madras and sweet / sour chicken. A chicken dish with a homemade sauce with fruit as an addition. If you like spicy then you have to add a red pepper or something like that, now it is a fairly sweet dish. I am very surprised about the end result, a delicious sauce in which you can taste the taste of the pear and pineapple throughout the dish.
I have 1 portion left, I will creatively process this tomorrow with some extra additions to a new dish.
🇳🇱
KIP MADRAS MET ANANAS EN PEER
3 personen / 592 kcal per portie
Ingrediënten:
- 400 gram kipdijen
- 200 gram verse ananas
- 1 handpeer
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 paprika
- 1 theelepel curry madras - kruiden
- ½ theelepel lichtbruine basterdsuiker
- 100 ml groentebouillon
- 100 ml water
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel maizena
- 195 gram zilvervliesrijst
- 150 gram tuinerwten
- peper en zout
- verse peterselie
Bereiding:
Snijd de kipdijen in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de hapjespan en roerbak de kip aan alle kanten lichtbruin. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens omschrijving verpakking. Voeg de ui, paprika en knoflook toe met het curry madras en de basterdsuiker en bak deze 3 minuten mee. Schil de peer en snijd hem in stukjes. Snijd de ananas in kleinere stukjes. Roer de bouillon erbij en laat dit inkoken. Schenk dan het water en de kokosmelk erbij en voeg de peer en ananas toe. Laat de saus een minuut of 5 zachtjes doorkoken. Los de maizena op met wat vocht en roer het door het gerecht en kook dit min. 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm ondertussen de tuinerwten 2 minuten in kokend water. Knip wat peterselie fijn en strooi deze vlak voor het serveren over het gerecht.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 592 kcal
Eiwit: 34,1 gram
Koolhydraten: 71,3 gram
- waarvan suikers: 17,0 gram
Vet: 16,9 gram
Vezels: 8,1 gram
Zout: 1,4 gram
🇬🇧
CHICKEN MADRAS WITH PINEAPPLE AND PEAR
3 persons / 592 kcal per serving
Ingredients:
- 400 grams of chicken thighs
- 200 grams of fresh pineapple
- 1 hand pear
- 2 shallots
- 1 clove of garlic
- 1 pepper
- 1 teaspoon of curry madras herbs
- ½ teaspoon of light brown caster sugar
- 100 ml of vegetable stock
- 100 ml of water
- 50 ml coconut milk
- 1 tablespoon of cornstarch
- 195 grams of brown rice
- 150 grams of garden peas
- pepper and salt
- fresh parsley
Preparation:
Cut the chicken thighs into cubes. Chop the onion and finely chop the garlic. Heat the skillet and stir fry the chicken light brown on all sides. Meanwhile, cook the brown rice according to package description. Add the onion, pepper and garlic with the curry madras and caster sugar and fry for 3 minutes. Peel the pear and cut it into pieces. Cut the pineapple into smaller pieces. Stir in the stock and let it reduce. Then pour in the water and coconut milk and add the pear and pineapple. Let the sauce simmer for about 5 minutes. Dissolve the cornflour with some liquid and stir it into the dish and cook for at least 1 minute. Season with salt and pepper. Meanwhile, heat the garden peas in boiling water for 2 minutes. Cut some parsley and sprinkle it over the dish just before serving.
Nutritional value per portion:
Energy: 592 kcal
Protein: 34.1 grams
Carbohydrates: 71.3 grams
- including sugars: 17.0 grams
Fat: 16.9 grams
Fiber: 8.1 grams
Salt: 1.4 grams
Reactie plaatsen
Reacties