

Wat heerlijk om eens wat zoets te hebben bij een hoofdgerecht, de appelstroop in combinatie met de gebakken uien is iets wat bij meerdere stamppotten past.
De smaak van de bleekselderij komt goed terug, deze zijn goed gaar gekookt met de aardappelen.
TIP: Verwijderen van draden bij bleekselderij:
De draadjes zitten alleen aan de bolle kant en aan de zijkanten. Je snijdt ze weg met een dunschiller of een mesje, of je snijd de stengel bijna doormidden om vervolgens dat stukje los te trekken. Je trekt zo de stevige vezels mee.
🍽
How delicious to have something sweet with a main course, the apple syrup in combination with the fried onions is something that suits several ‘stamppotten’ stews.
The celery taste comes back well, these are cooked well with the potatoes.
TIP: Remove sturdy fibers from celery:
The fibers are only on the convex side and on the sides. You cut them off with a peeler or a knife, or you cut the stem almost in half and then pull that piece loose. You pull the sturdy fibers with it.
🇳🇱
BLEEKSELDERIJ-STAMPPOT MET UIEN-STROOPJUS
2 personen / 513 kcal per portie
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- ½ struik bleekselderij
- 25 gram boter
- 150 gram kipbraadworst
- 4 fijne uien
- 1 eetlepel appelstroop
- ¼ vleesbouillontablet
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- peper en zout
Bereiding:
Snijd de bleekselderij in boogjes en snijd de uien in ringen. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de bleekselderij en peterselie toe. Verhit ondertussen 10 gram boter in een braadpan en bak de braadworsten in 15 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd afgedekt apart. Bak in dezelfde pan de ui in 5 minuten goudbruin speel met het vuur. Verkruimel het bouillontablet boven de pan. Voeg de appelstroop, en 75 ml water toe. Meng het en breng aan de kook en laat de jus 2 minuten inkoken. Giet de aardappelen met bleekselderij af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met bleekselderij, indien nodig wat kookvocht en de rest van de boter met de pureestamper tot een smeuïge, puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 2 borden. Maak een kuiltje in de puree en voeg hier de jus in. Leg er een braadworst bij. Eet smakelijk.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 513 kcal
Eiwit: 18,3 gram
Koolhydraten: 56,2 gram
- waarvan suikers: 9,5 gram
Vet: 22,7 gram
Vezels: 5,6 gram
Zout: 1,2 gram
🇬🇧
CELERY ‘STAMPPOT’ STEW WITH ONION SYRUP
2 persons / 513 kcal per serving
Ingredients:
- 500 grams floury potatoes
- ½ shrub celery
- 25 grams butter
- 150 grams chicken bratwurst
- 4 fine onions
- 1 tablespoon apple syrup
- ¼ meat stock tablet
- 1 tablespoon dried parsley
- pepper and salt
Preparation:
Cut the celery into bows and cut the onions into rings. Boil the potatoes in salted water for 20 minutes. Add the celery and parsley for the last 5 minutes. Meanwhile, heat 10 grams of butter in a casserole and fry the bratwurst brown and cooked for 15 minutes. Take them out of the pan and keep covered. In the same pan, fry the onion for 5 minutes until golden brown, play with the fire. Crumble the stock tablet over the pan. Add the apple syrup and 75 ml of water. Mix it and bring to a boil and let the gravy reduce for 2 minutes. Drain the potatoes with celery and collect a cup of cooking liquid. Mash the potatoes with celery, if necessary some cooking liquid and the rest of the butter with the puree masher to a smooth stew. Season with salt and pepper. Divide the stew between 2 plates. Make a well in the mash and add the gravy here. Add a bratwurst. Enjoy your meal.
Nutritional value per portion:
Energy: 513 kcal
Protein: 18.3 grams
Carbohydrates: 56.2 grams
- including sugars: 9.5 grams
Fat: 22.7 grams
Fiber: 5.6 grams
Salt: 1.2 grams
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties