THAIS GEHAKTBROOD / THAI MEATLOAF

Dit is weer eens op een andere manier een soort gehaktbal creëren, samen met de ingrediënten wordt het Thais gehaktbrood lekker kruidig en heeft het de vorm van een brood.

De hoeveelheid is voor een halve cakevorm.

 

Als bijgerecht heb ik een Thaise wok / 2 personen / 269 kcal per portie gemaakt.

Ingrediënten:

  • 2½ cm gember
  • ½ eetlepel olie
  • 400 gram Thaise wokgroenten
  • 100 gram glasnoodles
  • peper en zout

Bereiding:

Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroenten en de gember 6 min. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Bereid ondertussen de glasnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de groente met de glasnoodles en serveer met een plak gehaktbrood ernaast.

🍽

This is another way to create a kind of meatball, along with the ingredients, the Thai meatloaf is nice and spicy and has the shape of a bread.

The amount is for half a cake pan.

 

As a side dish I made a Thai wok / 2 persons / 269 kcal per serving.

Ingredients:

  • 2½ cm of ginger
  • ½ tablespoon of oil
  • 400 grams of Thai wok vegetables
  • 100 grams of glass noodles
  • pepper and salt

Preparation:

Peel and grate the ginger. Heat the oil in a wok and stir fry the wok vegetables and ginger for 6 min. Season with salt and pepper if necessary. Meanwhile, prepare the glass noodles according to package directions. Mix the vegetables with the glass noodles and serve with a slice of meatloaf.

🇳🇱

THAIS GEHAKTBROOD

 

4 personen / 311 kcal per plak

 

Ingrediënten:

  • 2 bosuien
  • 2 sneetjes witbrood
  • 25 ml halfvolle melk
  • ½ middelgroot ei
  • 1 eetlepel Panang rode currypasta
  • ¼ theelepel zout
  • 450 gram kipgehakt naturel

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes. Snijd de korstjes van het brood en week de boterhammen in de melk. Knijp goed uit en meng samen met de bosui, het ei, de currypasta en het zout door het kipgehakt. Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat in ca. 40 minuten gaar worden in de oven.

 

Variatietip:

Eet de rest van het gehaktbrood de dag erna met bv. stokbrood en sla.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 311 kcal

Eiwit: 43,5 gram

Koolhydraten: 21,5 gram

  • waarvan suikers: 2,4 gram

Vet: 39,9 gram

Vezels: 0,6 gram

Zout: 1,5 gram

THAIS GEHAKTBROOD
PDF – 1,8 MB 213 downloads

🇬🇧

THAI MEATLOAF

 

4 persons / 311 kcal per slice

 

Ingredients:

  • 2 spring onions
  • 2 slices white bread
  • 25 ml semi-skimmed milk
  • ½ medium sized egg
  • 1 tablespoon Panang red curry paste
  • ¼ teaspoon salt
  • 450 grams natural minced chicken

 

Preparation:

Preheat the oven to 180°C. Line the cake tin with baking paper. Cut the spring onion into thin rings. Cut the crusts off the bread and soak the sandwiches in the milk. Squeeze well and mix with the spring onion, egg, curry paste and salt through the minced chicken. Divide the minced meat over the cake tin and let it cook in the oven for about 40 minutes.

 

Variation Tip:

Eat the rest of the meatloaf the next day with baguette and lettuce.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 311 kcal

Protein: 43.5 grams

Carbohydrates: 21.5 grams

  • including sugars: 2.4 grams

Fat: 39.9 grams

Fiber: 0.6 grams

Salt: 1.5 grams

THAI MEATLOAF
PDF – 1,8 MB 207 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb