STICKY’ KIPDIJFILET MET PAKSOI, PEULTJES EN BLOEMKOOLRIJST / STICKY CHICKEN THIGH WITH PAK CHOI, SNOW PEAS & CAULIFLOWER RICE

Bij www.voedingscentrum.nl krijgen volwassenen  het advies om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Nou vandaag is me dat zekers gelukt.

Naast een heerlijk zoetige ‘sticky’ kipdijfilet ligt het bord vol met groenten. Door gebruik te maken van bloemkoolrijst ga je al snel naar het aantal gram toe wat geadviseerd wordt en zit je nog laag in de kcal-en ook. Een echte uitkomst deze rijst, en nog lekker ook.

🍽

At www.voedingscentrum.nl adults are advised to eat at least 250 grams of vegetables per day. Well today I certainly succeeded.

In addition to a deliciously sweet "sticky" chicken thigh fillet, the plate is full of vegetables. By using cauliflower rice you quickly go to the number of grams that is recommended and you are still low in calories. A real outcome this rice, and also delicious.

🇳🇱

‘STICKY’ KIPDIJFILET MET PAKSOI, PEULTJES & BLOEMKOOLRIJST

 

2 personen / 418 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 1½ eetlepel Japanse sojasaus
  • 1½ eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel Chinese 5 spices
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 teen knoflook
  • ½ paksoi
  • 2 cm verse gember
  • 200 gram verse peultjes
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • peper en zout

 

Bereiding:

Meng in een kom de sojasaus, honing, 1 eetlepel olie en de Chinese 5 spices tot een marinade. Voeg de kip toe en meng goed en laat dit staan voor minimaal 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de kip over een met bakpapier beklede ovenschaal, giet de marinade eroverheen. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Verwijder de draden van de peultjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Schil de gember en snijd fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de peultjes, knoflook, paksoi en gember voor 2 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog eens 2 minuten. Neem de kip uit de oven. Meng de ‘sticky’ marinade uit de ovenschaal door de roerbak. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de over de borden.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 418 kcal

Eiwit: 22,1 gram

Koolhydraten: 22,4 gram

  • waarvan suikers: 11,4 gram

Vet: 25,4 gram

Vezels: 5,8 gram

Zout: 3,5 gram

STICKY KIPDIJFILET MET PAKSOI PEULTJES BLOEMKOOLRIJST
PDF – 955,6 KB 230 downloads

🇬🇧

STICKY CHICKEN THIGH WITH PAK CHOI, SNOW PEAS & CAULIFLOWER RICE

 

2 persons / 418 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 1½ tablespoon Japanese soy sauce
  • 1½ tablespoon liquid honey
  • 2 tablespoons of oil
  • 1 teaspoon Chinese 5 spices
  • 200 grams chicken thigh
  • 1 clove of garlic
  • ½ pak choi
  • 2 cm fresh ginger
  • 200 grams fresh snow peas
  • 200 grams cauliflower rice
  • pepper and salt

 

Preparation:

Mix in a bowl the soy sauce, honey, 1 tablespoon of oil and the Chinese 5 spices into a marinade. Add the chicken and mix well and let it stand for at least 15 minutes in the refrigerator. Preheat the oven to 180°C. Divide the chicken over a baking tray lined with baking paper, pour the marinade over it. Bake in the middle of the oven for approx. 25 minutes. Remove the threads from the snow peas. Finely chop the garlic. Cut the pak choi into small pieces. Peel the ginger and chop finely. Heat 1 tablespoon of oil in a wok and stir fry the snow peas, garlic, pak choi and ginger for 2 minutes. Add the cauliflower rice and stir fry for 2 minutes. Take the chicken out of the oven. Mix the sticky marinade from the baking dish through the stir-fry. Season with pepper and salt. Divide the over the plates.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 418 kcal

Protein: 22.1 grams

Carbohydrates: 22.4 grams

  • including sugars: 11.4 grams

Fat: 25.4 grams

Fiber: 5.8 grams

Salt: 3,5 grams

STICKY CHICKEN THIGH WITH PAK CHOI SNOW PEAS CAULIFLOWER RICE
PDF – 955,7 KB 235 downloads

Bron: AH Allerhande / max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb