PASTA MET KIPBALLETJES EN TOMAAT UIT DE OVEN / PASTA WITH CHICKEN BALLS AND TOMATO FROM THE OVEN

Wat een kleur zet ik weer op tafel. De Italiaanse vlag komt weer in zijn geheel terug. De kipballetje, gemaakt van kipworst, zijn al gekruid van zich zelf. Het meest verrassende vond ik het maken van de saus. Een saus van gegrilde paprika en peterselie wat verwarmd wordt door de warmte welke van de spinazie en pasta afkomt.

Het is weer een plaatje, maar ook nog eens voor herhaling vatbaar, zo lekker .

🍽

What color I put on the table again. The Italian flag returns in its entirety. The chicken ball, made from chicken sausage, is already seasoned by itself. The most surprising thing I found was making the sauce. A sauce of grilled bell pepper and parsley which is heated by the heat that comes from the spinach and pasta.

It is nice picture, but also worth to make it again once, so delicious.

πŸ‡³πŸ‡±

PASTA MET KIPBALLETJES EN TOMAAT UIT DE OVEN

 

2 personen / 588 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 150 gram kipworst
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 130 gram fusilli pasta
  • 10 gram verse peterselie
  • 150 gram gegrilde rode paprika's in pot
  • 75 gram mozzarella
  • 200 gram verse spinazie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het vel van de worsten en rol met vochtige handen 6 balletjes van het worstvlees. Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 minuten in het midden van de oven. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta, met eventueel zout in het water, in 7-9  minuten beetgaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met 3 eetlepel vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in blokjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af, doe terug in de pan en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 588 kcal

Eiwit: 31,6 gram

Koolhydraten: 55,5 gram

  • waarvan suikers: 6,9 gram

Vet: 25,0 gram

Vezels: 5,9 gram

Zout: 2,7 gram

PASTA MET KIPBALLETJES EN TOMAAT UIT DE OVEN
PDF – 924,3 KB 227 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

PASTA WITH CHICKEN BALLS AND TOMATO FROM THE OVEN

 

2 persons / 588 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 150 grams chicken sausage
  • 250 grams cherry tomatoes
  • 1 tablespoon olive oil
  • 130 grams fusilli pasta
  • 10 grams fresh parsley
  • 150 grams grilled red peppers in a jar
  • 75 grams mozzarella
  • 200 grams fresh spinach
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 200°C. Remove the skin from the sausages and roll 6 balls of the sausage meat with moisture hands. Divide the chicken balls and tomatoes on a baking tray lined with baking paper. Sprinkle with the oil and sprinkle with pepper. Roast in the middle of the oven for about 15 minutes. Cook the pasta, and any salt to the water, al dente in 7-9 minutes. Meanwhile, chop the parsley. Place the bell pepper with 3 tablespoons of liquid from the jar and half of the parsley in a tall cup and mash with the hand blender. Season with salt and pepper. Drain the mozzarella and cut into cubes. Heat a skillet without oil or butter and let the spinach shrink in parts. Drain the pasta, return to the pan and mix in the paprika sauce and spinach. Divide the chicken balls, tomatoes and mozzarella over it. Sprinkle with the rest of the parsley.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 588 kcal

Protein: 31.6 grams

Carbohydrates: 55.5 grams

  • including sugars: 6.9 grams

Fat: 25.0 grams

Fiber: 5.9 grams

Salt: 2.7 grams

PASTA WITH CHICKEN BALLS AND TOMATO FROM THE OVEN
PDF – 924,7 KB 230 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.