

Vandaag op #woningsdag (#koningsdag2020 / #koningsdag🤴🏼) vond ik het toch wel leuk een oranje hoofdgerecht op tafel te zetten. Het is geen worteltaart maar een wortel maaltijdsoepje geworden.
Bij het koken dacht ik is dit wel voldoende, maar het was meer dan genoeg. De soep was extra gevuld met de witte bonen en de kip. Daarnaast nog een paar sneetjes stokbrood.
We hebben een vorstelijk soepje op.
🍽
Despite the Corona virus, it is still ‘Koningsdag🤴🏼’ (King's Day🤴🏼) in the Netherlands, but this must be celebrated at home. They have given it a different name on ‘Woningsdag’ (house Day).
Orange is the name for our King Willem-Alexander and Queen Maxima. And the color that the Dutch wear during King's Day, international football matches, etc ..
Therefore I wanted to make an orange meal, and that has become a carrot soup. When cooking I thought this is sufficient, but more than enough. The soup was extra filled with the white beans and the chicken. In addition, a few slices of baguette.
It was a royal soup.
🇳🇱
WORTELSOEP MET WITTE BONEN EN GEROOKTE KIP
2 personen / 422 kcal per portie
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 350 gram winterwortel
- 1 cm verse gember
- 1 groentebouillonblokje
- ½ liter water
- 1 bosui
- 180 gram witte bonen
- ½ meergranen Boulogne stokbrood
- 100 gram gerookte kip
- 10 gram boter
- peper
Bereiding:
Uien pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en ui 3 minuten fruiten. Wortel schillen en in plakjes snijden. Gember schillen en raspen. Wortel en gember door ui-mengsel scheppen en bouillon erbij schenken. Aan de kook brengen en soep 15 minuten koken. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Witte bonen afgieten. Met staafmixer soep pureren. Bonen door soep roeren en soep opnieuw aan de kook brengen. Soep met peper op smaak brengen. Soep over 2 borden verdelen en met bosui en gerookte kip garneren. Serveren met brood en boter.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 422 kcal
Eiwit: 22,3 gram
Koolhydraten: 48,6 gram
- waarvan suikers: 14,5 gram
Vet: 12,3 gram
Vezels: 13,8 gram
Zout: 4,5 gram
🇬🇧
CARROT SOUP WITH WHITE BEANS AND SMOKED CHICKEN
2 persons / 422 kcal per serving
Ingredients:
- 1 onion
- 1 tablespoon oil
- 350 grams winter carrot
- 1 cm of fresh ginger
- 1 vegetable stock cube
- ½ liter tap water
- 1 spring onion
- 180 grams white beans
- ½ multigrain Boulogne baguette
- 100 grams smoked chicken
- 10 grams butter
- pepper
Preparation:
Peel and chop onions. Heat oil in a pan and fry the onion for 3 minutes. Peel and slice the carrot. Peel and grate ginger. Stir the carrot and ginger into the onion mixture and pour in the stock. Bring to a boil and cook soup for 15 minutes. Clean spring onion and cut into rings. Drain white beans. Puree soup with hand blender. Stir beans into soup and bring soup to the boil again. Season the soup with pepper. Divide the soup over 2 plates and garnish with spring onion and smoked chicken. Serve with bread and butter.
Nutritional value per portion:
Energy: 422 kcal
Protein: 22.3 grams
Carbohydrates: 48.6 grams
- including sugars: 14.5 grams
Fat: 12.3 grams
Fiber: 13.8 grams
Salt: 4.5 grams
Bron: AH Allerhande / max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties