LENTESTAMP SNIJBONEN & SPINAZIE MET GEROOKTE KIP / STRING BEANS & SPINACH WITH SMOKED CHICKEN

Vandaag dan weer een gerecht wat niet uit een pakket komt. Een heerlijk frisse lentestamppot vol met groenten. Alle smaken, ook van dragon, komt terug in elke hap. Heerlijk gewoon.

🍽

Today a dish that does not come from a package. A wonderfully fresh spring ‘stamppot’ stew full of vegetables. All flavours, including tarragon, are reflected in every bite. Just wonderful.

🇳🇱

LENTESTAMP SNIJBONEN & SPINAZIE MET GEROOKTE KIP

 

2 personen / 549  kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappel
  • 200 gram verse gesneden snijbonen
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 1 bosui
  • 100 gram gerookte kipfilet

 

Bereiding:

Kook in een grote pan de aardappelen met ruim water en een beetje zout in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de snijbonen toe. Voeg de laatste minuut de spinazie in delen toe en laat slinken. Giet goed af. Voeg de dragon toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine, dunne ringen en schep door de stamppot. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de kipreepjes erover.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 549 kcal

Eiwit: 27,9 gram

Koolhydraten: 41,5 gram

waarvan suikers: 2,9 gram

Vet: 2,5 gram

Vezels: 9,2 gram

Zout: 1,3 gram

LENTESTAMP SNIJBONEN SPINAZIE MET GEROOKTE KIP
PDF – 162,0 KB 195 downloads

🇬🇧

STRING BEANS & SPINACH WITH SMOKED CHICKEN

 

2 persons / 549 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 400 grams floury potato
  • 200 grams fresh cut string beans
  • 200 grams fresh spinach
  • 1 teaspoon dried tarragon
  • 1 spring onion
  • 100 grams smoked chicken fillet

 

Preparation:

Cook the potatoes in a large pan with plenty of water and a little salt for 20 minutes. After 10 minutes add the string beans. In the last minute, add the spinach in parts and let it shrink. Drain well. Add the tarragon and mash with the mashed potatoes to a coarse puree. Season with salt and pepper. Meanwhile, cut the spring onions into slanted thin rings and scoop through the stew. Divide the stew over the plates and divide the chicken strips over it.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 549 kcal

Protein: 16.7 grams

Carbohydrates: 41.5 grams

  • including sugars: 2.9 grams

Fat: 2.5 grams

Fiber: 9.2 grams

Salt: 1.3 grams

STRING BEANS SPINACH WITH SMOKED CHICKEN
PDF – 162,1 KB 217 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.