CHINESE SPINAZIE UIT DE WOK MET EIERMIE / CHINESE SPINACH FROM THE WOK WITH EGG NOODLES

Dit weekend staat natuurlijk in het teken van Pasen 🐣

Ik dacht er moet iets op tafel komen waar ei in terug komt, het is eiermie geworden. Deze eiermie is gecombineerd met een heerlijk licht pittige wok schotel met kip en spinazie.

🍽

This weekend is of course all about Easter🐣

I thought there must be something on the table where egg comes back, it has become egg noodles. This egg noodle is combined with a delicious spicy wok dish with chicken and spinach.

🇳🇱

CHINESE SPINAZIE UIT DE WOK MET EIERMIE

 

2 personen / 533 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 125 gram eiermie
  • 200 gram kippendijen
  • 1½ eetlepels ketjap
  • 1 ui
  • 1½ eetlepels olie
  • ¼ eetlepel sambal oelek
  • 400 gram panklare spinazie
  • ½ eetlepel sesamzaadjes
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de kippendijen in blokjes en meng met ketjap, laat dit ongeveer een half uur in de koelkast marineren. Sesamzaadjes in droge koekenpan roosteren, af laten koelen op keukenpapier. Uien pellen en in halve ringen snijden. In wok olie verhitten en de kip in 4 minuten roerbakken. Ui en sambal eraan toevoegen en 2 minuten mee roerbakken. Spinazie in delen erbij scheppen en roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper indien nodig. Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing en verdelen over 2 borden. Spinazie erbij scheppen en bestrooien met sesamzaad.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 533 kcal

Eiwit: 35,0 gram

Koolhydraten: 47,2 gram

  • waarvan suikers: 2,9 gram

Vet: 20,8 gram

Vezels: 6,3 gram

Zout: 1,7 gram

CHINESE SPINAZIE UIT DE WOK MET EIERMIE
PDF – 969,4 KB 158 downloads

🇬🇧

CHINESE SPINACH FROM THE WOK WITH EGG NOODLES

 

2 persons / 533 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 125 grams egg noodles
  • 200 grams chicken thighs
  • 1½ tablespoons soy sauce
  • 1 onion
  • 1½ tablespoons oil
  • ¼ tablespoon sambal
  • 400 grams ready-to-cook spinach
  • ½ tablespoon sesame seeds
  • pepper and salt

 

Preparation:

Dice the chicken thighs and mix with soy sauce, let it marinate in the fridge for approximately half an hour. Roast the sesame seeds in a dry frying pan and cool on kitchen paper. Peel onions and cut into half rings. Heat oil in a wok and stir fry the chicken in 4 minutes. Add the onion and sambal and stir fry for 2 minutes. Spoon spinach in parts and stir fry. Season with salt and pepper if necessary. Prepare noodles according to instructions and divide over 2 plates. Spoon spinach and sprinkle with sesame seeds.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 533 kcal

Protein: 35.0 grams

Carbohydrates: 47.2 grams

  • including sugars: 2.9 grams

Fat: 20.8 grams

Fiber: 6.3 grams

Salt: 1.7 grams

CHINESE SPINACH FROM THE WOK WITH EGG NOODLES
PDF – 969,4 KB 163 downloads

Bron: AH Allerhande / max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

yvette
4 jaar geleden

Hoi..helaas geen foto :) maar een heerlijk gerecht voor snel iets op tafel

Maak jouw eigen website met JouwWeb