KIPFILET GEVULD MET ZONGEDROOGDE TOMATEN / CHICKEN FILLET FILLED WITH SUN DRIED TOMATOES

Vandaag de Hollandse pot (aardappel, groenten en vlees) op een Italiaanse wijze. De kipfilet is gevuld met zongedroogde tomaten en mozzarella.

Een heerlijke combinatie. Een leuke afwisseling en eenvoudig een ander stukje kip op tafel.

🍽

Today the Dutch pot (potato, vegetables and meat) in an Italian way. The chicken fillet is filled with sun-dried tomatoes and mozzarella.

A wonderful combination. A nice change and simply another piece of chicken on the table.

🇳🇱

KIPFILET GEVULD MET ZONGEDROOGDE TOMATEN

 

2 personen / 585 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 2 kleine kipfilets
  • 4 zongedroogde tomaten in olie
  • ½ bolletje mozzarella
  • 350 gram broccoli
  • 50 gram boter
  • 250 gram aardappelschijfjes
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kipfilets in lengte opensnijden. Tomaatjes en mozzarella fijnsnijden en mengen. Kip met mengsel vullen en met cocktailprikker dichtsteken. Kip met zout en peper bestrooien. Broccoli schoonmaken. In braadpan helft van boter verhitten en aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing gaar en bruin bakken. In koekenpan rest van boter verhitten en kipfilets in ca. 12 minuten gaar en bruin bakken. Broccoli in 5 minuten gaar koken. Kip met aardappelschijfjes en broccoli serveren.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 585 kcal

Eiwit: 43,3 gram

Koolhydraten: 24,2 gram

  • waarvan suikers: 3,1 gram

Vet: 33,6 gram

Vezels: 7,8 gram

Zout: 1,2 gram

KIPFILET GEVULD MET ZONGEDROOGDE TOMATEN
PDF – 817,2 KB 227 downloads

🇬🇧

CHICKEN FILLET FILLED WITH SUN DRIED TOMATOES

 

2 persons / 585 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 2 small chicken fillets
  • 4 sun-dried tomatoes in oil
  • ½ scoop of mozzarella
  • 350 grams broccoli
  • 50 grams butter
  • 250 grams potato slices
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut chicken fillets in length. Chop and mix tomatoes and mozzarella. Fill chicken with mixture and close with cocktail stick. Sprinkle the chicken with salt and pepper. Clean broccoli. Heat half of the butter in the frying pan and bake potato slices according to the instructions until cooked and brown. Heat the rest of the butter in the frying pan and fry the chicken fillets for about 12 minutes and brown. Cook broccoli for 5 minutes. Serve chicken with potato slices and broccoli.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 585 kcal

Protein: 43.3 grams

Carbohydrates: 24.2 grams

  • including sugars: 3.1 grams

Fat: 33.6 grams

Fiber: 7.8 grams

Salt: 1.2 grams

CHICKEN FILLET FILLED WITH SUN DRIED TOMATOES
PDF – 817,0 KB 229 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb