KIP & GROENTEN IN SATÉSAUS / CHICKEN & VEGETABLES IN SATAY SAUCE

Vandaag weer een lekkere snelle hap en dit keer met satésaus, iets wat ik al een tijd niet meer gegeten heb. Maar door bloemkoolrijst erbij te doen i.p.v. gewone rijst valt het binnen mijn maximale 600 kcal-en.

🍽

Today again a nice quick bite and this time with satay sauce, something I have not eaten in a while. But by adding cauliflower rice instead of regular rice, it falls within my maximum 600 kcal.

🇳🇱

KIP & GROENTEN IN PINDASAUS

 

2 personen / 567 kcal voedingswaarden

 

Ingrediënten:

 

Bereiding:

Snijd de kippendijen in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in schuine ringen. Snijd de winterpeen in halve plakjes. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de kippendijen 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Schep de kip uit de wok en houd warm onder een deksel. Wok in de overgebleven olie de prei en de spitskool 4 minuten tot de spitskool slinkt. Breng op smaak met peper. Voeg de satésaus en 50 ml water toe. Breng al roerend tegen de kook aan. Voeg de winterpeen toe, dek af en stoof op laag vuur ca. 8 minuten. Voeg de kip toe en warm nog 2 minuten door. Breng ondertussen water met zout aan de kook, voeg de bloemkoolrijst toe en kook 2 minuten. Serveer het groentegerecht met de bloemkoolrijst.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 567 kcal

Eiwit: 58,3 gram

Koolhydraten: 92,4 gram

  • waarvan suikers: 59,4 gram

Vet: 52,1 gram

Vezels: 18,9 gram

Zout: 3,4 gram

KIP GROENTEN IN PINDASAUS
PDF – 896,2 KB 166 downloads

🇬🇧

CHICKEN & VEGETABLES IN SATAY SAUCE

 

2 persons / 567 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 200 grams cauliflower rice
  • 1 tablespoon oil
  • 200 grams chicken thighs
  • ½ clove of garlic
  • 1 leek
  • 100 grams (sliced) ​​pointed cabbage
  • 200 grams ready-made satay sauce
  • 125 grams carrots
  • pepper and salt

 

Preparation:

 

Nutritional value per portion:

Energy: 567 kcal

Protein: 58.3 grams

Carbohydrates: 92.3 grams

  • including sugars: 59.4 grams

Fat: 52.1 grams

Fiber: 18.9 grams

Salt: 3.4 grams

CHICKEN VEGETABLES IN SATAY SAUCE
PDF – 895,9 KB 179 downloads

Bron: max600kcal 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb