Deze avond een heerlijke Tjap Tjoy gemaakt. Een gerecht welke ik zag bij mede-foodblogger @getfit.janneke. Zelf schreef ze ‘Tijd om weer eens een klassieker te maken zonder pakjes of zakjes. Tjap Tjoy, zo makkelijk om zelf te maken. Gewoon zonde om daar pakjes of zakjes voor te gebruiken.’
Ik ben het helemaal met haar eens, ook al heb ik zelf wel wat aanpassingen gedaan met de groenten, de smaak is echt vergelijkbaar met die van een Chinees restaurant.
Ik heb gebruik gemaakt van de Italiaanse roerbakgroenten met champignons in combinatie met nog wat losse groenten. Als ik het nog een keer ga maken dan gebruik ik maar de helft van de 400 gram roerbakgroenten. De hoeveelheid groenten is dan nog meer als genoeg.
🍽
Made a delicious Tjap Tjoy this evening. A dish that I saw at fellow food blogger @getfit.janneke. She herself wrote ‘Time to make a classic again without packages or bags. Tjap Tjoy, so easy to make yourself. Just a shame to use packs or bags for that.’
I totally agree with her, even though I made some adjustments to the vegetables myself, the taste is really comparable to that of a Chinese restaurant.
I used the Italian stir-fry vegetables with mushrooms in combination with some loose vegetables. If I make it again, I only use half of the 400 grams of stir-fried vegetables. The amount of vegetables is even more than enough.
🇳🇱⠀
TJAP TJOY
2 personen / 578 kcal per portie
Ingrediënten:
- 400 gram roerbakgroenten Italiaans met kastanjechampignons
- 1 puntpaprika
- 100 gram winterwortel
- 200 ml kippenbouillon
- 3 theelepels maïzena
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 200 gram kippendijen
- 1 eetlepel olijfolie
- 140 gram pandanrijst
- peper en zout
⠀
Bereiding:
Snijd de kippendijen in blokjes. Schaaf de wortel in hele dunne plakjes. Snijd de puntpaprika in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Maak de kippenbouillon door 1 tablet op te lossen in 500 ml kokend water. Kook de rijst met eventueel zout in 10 minuten gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan 10-15 minuten staan. Verwarm de olie in een pan en bak de kip in 2 minuten aan samen met en knoflook en gember. Voeg de groenten toe en roerbak 2 minuten. Voeg de sojasaus toe en bak dit kort mee.Giet daarbij de kippenbouillon en voeg aan met water totdat de groenten en kip net onder staan. Laat dit 10 minuten op matig vuur smoren met deksel op de pan.Meng in een kopje de maïzena met een beetje water. Haal de deksel van de pan en voeg het maïzena papje toe aan de saus. Kook in totdat de saus bint. Breng verder smaak met peper en eventueel zout.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 578 kcal
Eiwit: 59,5 gram
Koolhydraten: 149,6 gram
- waarvan suikers: 19,6 gram
Vet: 30,6 gram
Vezels: 14,8 gram
Zout: 6,3 gram
🇬🇧
TJAP TJOY
2 persons / 578 kcal per portion
Ingredients:
- 400 grams stir-fry vegetables Italian with chestnut mushrooms
- 1 sweet pointed pepper
- 100 grams winter carrot
- 200 ml chicken stock
- 3 teaspoons corn-starch
- 1 teaspoon ginger powder
- 1 clove of garlic
- 2 tablespoons soy sauce
- 200 grams chicken thighs
- 1 tablespoon olive oil
- 140 grams pandan rice
- pepper and salt
⠀
Preparation:
Cut the chicken thighs into cubes. Slice the carrot into very thin slices. Cut the pointed pepper in half rings. Finely chop the garlic. Make the chicken stock by dissolving 1 tablet in 500 ml of boiling water. Boil the rice with any salt for 10 minutes. Drain and leave with the lid on the pan for 10-15 minutes. Heat the oil in a pan and fry the chicken in 2 minutes with garlic and ginger. Add the vegetables and stir fry for 2 minutes. Add the soy sauce and fry it briefly. Pour in the chicken stock and add with tap water until the vegetables and chicken are just below. Simmer for 10 minutes over medium heat with the lid on the pan. In a cup, mix the cornflour with a little water. Remove the lid from the pan and add the cornflour to the sauce. Reduce until the sauce binds. Season with pepper and possibly salt.
Nutritional value per portion:
Energy: 578 kcal
Protein: 59.5 grams
Carbohydrates: 149,6 grams
- including sugars: 19.6 grams
Fat: 30.6 grams
Fiber: 14.8 grams
Salt: 6.3 grams
Bron: @getfit.janneke (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties