PITTIGE ROERBAK MET KOMKOMMER EN MANGO / SPICY STIR-FRY WTIH CUCUMBER AND MANGO

Ik blijf het apart vinden om komkommer als roerbakgroenten te gebruiken. Maar deze groenten is er zeer geschikt voor. Het frisse van de mango bij het pittige van de rode peper. Door met de hoeveelheid rode peper te spelen kan het gerecht mild of zeer pittig gemaakt worden.

🍽

I keep finding it strange to use cucumber as stir-fry vegetables. But these vegetables are very suitable for it. The freshness of the mango with the spiciness of the red pepper. By playing with the amount of red pepper, the dish can be made mild or very spicy.

🇳🇱

PITTIGE ROERBAK MET KOMKOMMER EN MANGO

 

2 personen / 506 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 130 gram basmatirijst
  • 1 komkommer
  • 80 gram verse mangostukjes
  • ½ ui
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kipgehakt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 7 gram verse koriander
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de komkommers in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes van ~ 1 cm dik. Snijd de mango in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak even mee, Voeg de ui, rode peper en de komkommer toe en roerbak 3 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de mango toe en laat even warm worden. Breng verder op smaak met zout en eventueel peper. Snijd de koriander grof bestrooi het gerecht met de koriander.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 506 kcal

Eiwit: 20,0 gram

Koolhydraten: 60,1 gram

  • waarvan suikers: 7,9 gram

Vet: 19,6 gram

Vezels: 3,1 gram

Zout: 1,2 gram

PITTIGE ROERBAK MET KOMKOMMER EN MANGO
PDF – 1.008,5 KB 196 downloads

🇬🇧

SPICY STIR-FRY WTIH CUCUMBER AND MANGO

 

2 persons / 506 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 130 grams basmati rice
  • 1 cucumber
  • 80 grams fresh mango pieces
  • ½ onion
  • ½ red pepper
  • 1 tablespoon of oil
  • 150 grams minced chicken
  • 1 tablespoon Italian herbs
  • 7 grams fresh coriander
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the rice according to package instructions. In the meantime, halve the cucumbers lengthwise and remove the seeds with a spoon. Cut the flesh into half-moons ~ 1 cm thick. Cut the mango into 1 cm cubes. Chop the onion. Remove the seeds from the red pepper and chop the flesh. Heat the oil in a wok and fry the minced meat in it. Add the Italian herbs and fry briefly, Add the onion, red pepper and cucumber and stir fry for 3 minutes. Add the mango in the last minute and let it warm for a while. Season with pepper and salt. Chop the coriander coarsely sprinkle the dish with the coriander.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 506 kcal

Protein: 20.0 grams

Carbohydrates: 60.1 grams

  • including sugars: 7.9 grams

Fat: 19.6 grams

Fiber: 3.1 grams

Salt: 1.2 grams

SPICY STIR FRY WTIH CUCUMBER AND MANGO
PDF – 1.009,8 KB 198 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.