

Op Instagram zag ik dit gerecht als video langs komen bij @daily.healthy.meals (Instagram), ik wist gelijk deze moet ik ook gaan maken.
En het past nog net binnen mijn max600kcal.
Dit gerecht ga ik vaker maken, heerlijk die zoete saus met nog knapperige broccoli.
Op de pagina van @daily.healthy.meals staan meerdere heerlijke gerechten, ook nog eens goed voorgedaan middels een video. Goed te zien of iets te moeilijk of teveel handelingen vergt.
🍽
On Instagram I saw this dish as a video at @daily.healthy.meals (Instagram), I immediately knew this should I make also.
And it just fits within my max600kcal.
I will make this dish more often, delicious that sweet sauce with crunchy broccoli.
On the page of @daily.healthy.meals are several delicious dishes, also well demonstrated by a video. It is easy to see whether something requires too many actions or is too difficult.
🇳🇱
OOSTERSE KIP MET BROCCOLI EN RIJST
2 personen / 585 kcal per portie
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olie
- 200 gram kippendij
- 1 teen knoflook
- 60 gram sojasaus
- 50 gram honing
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 250 gram broccoli
- ½ bosui
- 120 gram pandan of witte rijst
- zout en peper
Bereiding:
Snijd de kippendij in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snij de bosui in dunne plakjes. Kook de rijst volgens omschrijving op de verpakking. Rooster ½ eetlepel sesamzaad bruin in een droge koekenpan, laat het afkoelen op een stukje keukenrol. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en roer de knoflook erdoor bak even mee. Voeg de sojasaus, honing en ½ eetlepel sesamzaad toe. Roer tot het verdikt is. Haal de kip uit de pan, laat de saus achter en doe de groenten in de pan. Roerbak 1 minuut en dek de pan 5 minuten af en kook tot de groenten zacht beginnen te worden. Verwijder dan de deksel en voeg de kip toe, roer tot de saus weer dik is en de kip opgewarmd. Verdeel de rijst, groenten en kip. Top met een snufje sesamzaadjes en gesneden bosui.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 585 kcal
Eiwit: 66,2 gram
Koolhydraten: 148,3 gram
- waarvan suikers: 49,1 gram
Vet: 31,1 gram
Vezels: 12,5 gram
Zout: 10,4 gram
🇬🇧
ORIENTAL CHICKEN WITH BROCCOLI AND RICE
2 persons / 585 kcal per portion
Ingredients:
- 1 tablespoon oil
- 200 grams chicken thigh
- 1 clove of garlic
- 60 grams soy sauce
- 50 grams honey
- 1 tablespoon sesame seeds
- 1 onion
- 1 bell pepper
- 250 grams broccoli
- ½ spring onion
- 120 grams pandan or white rice
- salt and pepper
Preparation:
Cut the chicken thigh into cubes. Finely chop the garlic. Cut the onion in half rings. Cut the bell pepper into thin strips. Cut the broccoli into small florets. Cut the spring onion into thin slices. Cook the rice according to the description on the package. Roast ½ tablespoon of sesame seeds brown in a dry frying pan, let it cool on a piece of paper towel. Heat the oil in a skillet and fry the chicken over medium heat until cooked. Season with salt and pepper. Reduce the heat and stir in the garlic and fry briefly. Add the soy sauce, honey and ½ tablespoon of sesame seeds. Stir until thickened. Remove the chicken from the pan, leave the sauce and put the vegetables in the pan. Stir fry for 1 minute and cover the pan for 5 minutes and cook until the vegetables begin to soften. Then remove the lid and add the chicken, stirring until the sauce is thick again and the chicken warmed up. Divide the rice, vegetables and chicken. Top with a pinch of sesame seeds and sliced spring onion.
Nutritional value per portion:
Energy: 585 kcal
Protein: 66.2 grams
Carbohydrates: 148.3 grams
- including sugars: 49.1 grams
Fat: 31.1 grams
Fiber: 12.5 grams
Salt: 10.4 grams
Bron: @daily.healthy.meals (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties