Vandaag weer een recept van een mede foodblogger (klinkt wel gek eigenlijk, voel me nog niet zo eigenlijk) i.p.v. een Allerhande recept. Dit keer is het @_lifebydo (Instagram). Hij is een jaar lang ambassadeur geweest voor Albert Heijn
Zelf schreef @_lifebydo over dit gerecht “Deze lekkere en makkelijke pasta staat binnen 20 minuten op tafel!” en “zeker de moeite waard”. Zelf een beetje het gerecht wat aangepast om binnen de 600 kcal te blijven, maar we vonden het ook smakelijk.
Dank Dominique voor je inspiratie.
π½
Today again a recipe from a fellow food blogger (sounds crazy actually, I don't feel that much yet) instead of an Allerhande (Dutch Food Magazine) recipe. This time it's @_lifebydo (Instagram). He was ambassador for Albert Heijn for a year.
@_Lifebydo himself wrote about this dish "This tasty and easy pasta is on the table within 20 minutes!" and "definitely worth it." The dish itself adjusted a bit to stay within 600 kcal, but we also found it tasty.
Thank Dominique for your inspiration.
π³π±
ROMIGE PASTA MET KIP & CHAMPIGONS
2 personen / 563 kcal per portie
Ingrediënten:
- 120 gram volkoren pennen
- ½ eetlepel Provençaalse kruiden
- 200 gram broccoli
- 200 gram kippendij
- 250 gram champignons
- 200 ml kookzuivel
- peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 handjes rucola
Bereiding:
Snijd de broccoli in roosjes, halveer de champignons en snijd de kippendij in reepjes. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Kook de penne volgens omschrijving op de verpakking beetgaar. Verhit in een koekenpan de olie en bak de kip met wat peper en zout op middel hoog vuur goudbruin. Voeg de champignons en kruiden toe aan de kip en bak deze 3 minuten mee. Giet de broccoli en pasta af en voeg deze bij de champignons en kip in de pan. Schenk de kookzuivel erbij en laat het geheel ongeveer 3 minuten door pruttelen. Voeg eventueel nog peper en zout naar wens toe. Verdeel wat rucola op een bord en schep hierover de pasta.
π¬π§
CREAMY PASTA WITH CHICKEN & MUSHROOMS
2 persons / 563 kcal per portion
Ingredients:
- 120 grams of whole grain pens
- ½ tablespoon of Provencal herbs
- 200 grams broccoli
- 200 grams chicken thigh
- 250 grams mushrooms
- 200 ml cooking dairy
- pepper and salt
- 1 tablespoon olive oil
- 2 hands of rocket salad
Preparation:
Cut the broccoli into florets, halve the mushrooms and cut the chicken thigh into strips. Cook the broccoli until al dente in 5 minutes. Cook the penne according to description on the package until al dente. Heat the oil in a frying pan and fry the chicken with some pepper and salt over medium heat until golden brown. Add the mushrooms and herbs to the chicken and fry for 3 minutes. Drain the broccoli and pasta and add it to the mushrooms and chicken in the pan. Pour in the cooking dairy and let it simmer for about 3 minutes. Add pepper and salt if desired. Spread some rocket salad on a plate and spoon the pasta over it.
Bron: @_lifebydo (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties