KIPBURGER MET KOMKOMMER / CHICKEN BURGER WITH CUCUMBER

Vandaag heerlijk op het balkon gezeten in de zon. Wel een klein rondje wandelen, met inachtneming van de 1,5 meter afstand i.v.m. Corona-virus, door de verlaten ZuidAs te Amsterdam. Het was tijd geworden voor een fastfooddiner welk wel voldoet aan mijn eis van max600kcal.

Het is een kipgehaktburger geworden in combinatie met een komkommermix. Een heerlijk kruidige burger was het, samen met de frisse komkommer. Ja sorry maar moet zeggen dat het weer een heerlijk gerecht is wat ik op tafel heb gezet.

🍽

Today we sat on the balcony in the sun. A small walk, taking into account the 1.5 meter distance in connection with the Corona virus, through the abandoned ZuidAs in Amsterdam. It was time for a fast food dinner that meets my requirement of max600kcal.

It has become a chicken minced burger in combination with a cucumber mix. It was a wonderfully spicy burger, together with the fresh cucumber. Yes sorry but have to say that it is another delicious dish that I have put on the table.

 

πŸ‡³πŸ‡±

KIPBURGER MET KOMKOMMER

 

2 personen / 569 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 300 gram kipgehakt
  • ½ eetlepel Zaanse mosterd
  • ½ eetlepel mayonaise
  • ½ bosui
  • ½ komkommer
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 25 gram Griekse yoghurt
  • 2 witte bollen met sesam
  • 40 gram veldsla
  • peper en zout

 

Bereiding:

Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep om met een theelepel zout en plaats het voor een half uur in de koelkast. Snijd de bosui in dunne ringen. Voeg aan de kipgehakt de mosterd, mayonaise, peper en zout, ½ theelepel Italiaanse kruiden en de helft van gesneden bosui toe en meng dit. Vorm met vochtige handen 2 burgers van het kipmengsel. Bestrijk de burgers dun met de olie en bak bruin en gaar in 5 minuten onder de contactgrill of voor 10 minuten in een grillpan op middelhoog vuur, keer halverwege. Houdt de burgers warm in aluminiumfolie. Dep ondertussen de komkommer droog met keukenpapier en meng met de yoghurt en de rest van de bosui en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper. Halveer de broodjes en grill ze 2 minuten aan de snijzijde. Schep wat van het komkommermengsel op de onderste helften. Leg er een klein handje veldsla en een burger op. Verdeel er nog wat komkommermengsel over. Leg de bovenkant van de broodjes erop. Meng de rest van de komkommermengsel door de overgebleven veldsla en serveer bij de broodjes kipburger.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 569 kcal

Eiwit: 32,7 gram

Koolhydraten: 29,0 gram

  • waarvan suikers: 4,5 gram

Vet: 35,0 gram

Vezels: 2,9 gram

Zout: 2,2 gram

 

KIPBURGER MET KOMKOMMER
PDF – 1.017,6 KB 232 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

CHICKEN BURGER WITH CUCUMBER

 

2 persons / 569 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 300 grams minced chicken
  • ½ tablespoon ‘Zaanse’ mustard
  • ½ tablespoon mayonnaise
  • ½ spring onion
  • ½ cucumber
  • 1 teaspoon dried Italian herbs
  • ½ tablespoon olive oil
  • 25 grams Greek yogurt
  • 2 white rolls with sesame
  • 40 grams lamb's lettuce
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cut the cucumber in half lengthwise and scrape out the seeds with a spoon. Cut the flesh into small cubes. Spoon with a teaspoon of salt and place in the refrigerator for half an hour. Cut the spring onion into thin rings. Add the mustard, mayonnaise, salt and pepper, ½ teaspoon Italian herbs and half of the sliced ​​spring onion to the minced chicken and mix. With moisture hands, form 2 burgers from the chicken mixture. Brush the burgers thinly with the oil and fry brown and cook under the contact grill for 5 minutes or in a grill pan over medium heat for 10 minutes, turning halfway through. Keep the burgers warm in aluminum foil. Meanwhile, pat the cucumber dry with kitchen paper and mix with the yogurt and the rest of the spring onion and Italian herbs. Season with pepper. Cut the rolls in half and grill on the cutting side for 2 minutes. Spoon some of the cucumber mixture onto the lower halves. Put a small hand of lamb's lettuce and a burger on it. Spread some cucumber mixture over it. Place the top of the sandwiches on top. Mix the rest of the cucumber mixture into the remaining lamb's lettuce and serve with the chicken burger buns.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 569 kcal

Protein: 32.7 grams

Carbohydrates: 29.0 grams

  • including sugars: 4.5 grams

Fat: 35.0 grams

Fiber: 2.9 grams

Salt: 2.2 grams

 

CHICKEN BURGER WITH CUCUMBER
PDF – 1.016,4 KB 231 downloads

Bron: AH Allerhande / max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb