

Na een druk weekend met leuke uitjes heb ik toch nog een heerlijk gerecht op tafel gezet. Wel gebruik makend van een kruidenmix uit een zakje, maar dat moet ook zo af en toe kunnen. Een volle smaak gaf deze saus samen met de heerlijke kastanjechampignons en mijn lievelingsgroente broccoli.
Dit gerecht kan ook zeer goed als een vegetarisch gerecht gemaakt worden. Je hoeft alleen maar het gehakt weg te laten. Je komt dan op 353 kcal per portie.
🍽
After a busy weekend with nice outings, I still put a delicious dish on the table. I used a spice mix from a sachet, no problem to do that also every now and then. A full flavor gave this sauce along with the delicious chestnut mushrooms and my favorite vegetable broccoli.
This dish can also be made very well as a vegetarian dish. Omit the minced meat and you have a dish with 353 kcal per portion.
🇳🇱
SPAGHETTI MET KASTANJECHAMPIGNONS & BROCCOLI
2 personen / 522 kcal per portie
Ingrediënten:
- 150 gram kippengehakt
- 200 gram kastanjechampignons
- 100 gram cherrytomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 20 gram verse peterselie
- 200 ml kraanwater
- 35 gram spaghetti con funghi mix (zakje)
- 150 gram spaghetti
- 200 gram broccoli
Bereiding:
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de peterselie fijn. Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Snijd de kastanjechampignons in kwarten, grote versies in meerdere stukken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipgehakt 5 minuten op middelhoog vuur. Schep de gehakt uit de pan met een schuimspaan in een schaal. Bak in overgebleven vet de champignons 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaatjes toe en bak 3 minuten mee. Voeg het water, de mix en de helft van de peterselie toe. Breng aan de kook en laat 5 minuutjes zacht koken. Kook ondertussen de broccoli in 5 minuten beetgaar. Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking. Schep de broccoli door de saus en het gehakt en warm 2 minuten door. Meng de spaghetti met de saus en bestrooi met de rest van de peterselie.
🇬🇧
SPAGHETTI WITH CHESTNUT CHAMPIGNONS & BROCCOLI
2 persons / 522 calories per portion
Ingredients:
- 150 grams minced chicken
- 200 grams chestnut mushrooms
- 100 grams cherry tomatoes
- 1½ tablespoons olive oil
- 20 grams fresh parsley
- 200 ml tap water
- 35 grams spaghetti con fungi mix (bag)
- 150 grams spaghetti
- 200 grams broccoli
Preparation:
Cut the broccoli into small florets. Finely chop the parsley. Cut the cherry tomatoes in half. Cut the chestnut mushrooms into quarters, large versions into several pieces. Heat the oil in a frying pan and fry the minced chicken for 5 minutes over medium heat. Scoop the minced meat from the pan with a skimmer in a bowl. Bake in the remaining fat the mushrooms for 6 minutes over medium heat. Add the cherry tomatoes and fry for 3 minutes. Add the water, the mix and half the parsley. Bring to the boil and simmer for 5 minutes. Meanwhile, cook the broccoli in 5 minutes until al dente. Cook the spaghetti according to the instructions on the package. Mix the broccoli with the sauce and the minced meat and heat for 2 minutes. Mix the spaghetti with the sauce and sprinkle with the remaining parsley.
Bron: @max600kcal (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties