KIP IN OOSTERSE KRUIDENMARINADE MET TOMAAT, PEULTJES EN BLOEMKOOLRIJST / CHICKEN IN ORIENTAL MARINADE WITH TOMATO, SNOW PEAS AND CAULIFLOWER RICE

Ik heb de smaak te pakken door naast de recepten van @allerhande ook recepten van mede foodbloggers te koken.

Vandaag is het een gerecht van @getfit.janneke (Instagram). Zelf schreef zelf ze over dit gerecht ‘Ik raakte geïnspireerd door een recept van butter chicken. En maakte deze non butter chicken want er zit namelijk helemaal geen boter in’

Het is best gek om zonder olie of boter de ui en knoflook te bakken. In dit gerecht gebeurd dat in tomatensaus, en het werkt. Een heerlijk fris gerecht vol met oosterse smaken en groenten.
Je komt wel aan de 200 gram groente de hoeveelheid wat ze beweren dat je moet eten op een dag.

De peultjes waren nog wat hard. De volgende keer zou ik zelf kiezen voor sperziebonen en dan ook maar maximaal 100 gram, wel eerst even voorkoken.

🍽

I have a taste for it by cooking recipes from other food bloggers in addition to @allerhande (Dutch food magazine) recipes.

Today it is a dish from @getfit.janneke (Instagram). She herself wrote about this dish "I was inspired by a butter chicken recipe. And made this non-butter chicken because there is absolutely no butter in it. "

It is pretty strange to fry the onion and garlic without oil or butter. In this dish that happens in tomato sauce, and it works. A deliciously fresh dish full of oriental flavors and vegetables.

You get the 200 grams of vegetables, the amount they claim you should eat in a day.

The snow peas were still a bit hard. The next time I would choose green beans myself and only a maximum of 100 grams. And I will pre-cook it first.

 

🇳🇱

KIP IN OOSTERSE KRUIDENMARINADE MET TOMAAT, PEULTJES EN BLOEMKOOLRIJST

 

2 personen / 417 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 6 eetlepels gezeefde tomaat
  • 3 tomaten in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 ui
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 200 gram peultjes
  • 300 gram kip
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • zwarte peper en zout

 

Bereiding:

Maak de marinade door de Griekse yoghurt, koriander- en paprikapoeder, ras el hanout, komijnzaad wat zwarte peper en snufje zout in een schaaltje door elkaar te mengen. Snijd de kip in stukjes (indien nodig) en meng deze door de marinade. Zet de kip-marinade minimaal voor een uur in de koelkast. Snijd de ui grof en knoflook fijn. Breek de uiteinden van de peultjes en trek de aanwezige vezelige draad mee. Bak de ui met knoflook en de gember in de gezeefde tomaat voor 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe, bak voor 2 minuten mee. Haal de kip-marinade uit de koelkast en voeg dit in zijn geheel toe aan de saus. Roer goed door elkaar en voeg de peultjes toe. Breng het aan de kook en smoor daarna op laag vuur 20 minuten. Kook ondertussen de bloemkoolrijstvolgens omschrijving op de verpakking.⠀

KIP IN OOSTERSEKRUIDENMARINADE
PDF – 885,3 KB 129 downloads

🇬🇧
CHICKEN IN ORIENTAL HERBAL MARINADE WITH TOMATO, SNOW PEAS AND CAULIFLOWER RICE 

2 persons / 417 kcal per portion

Ingredients:

  • 150 grams Greek yogurt
  • ½ teaspoon coriander powder
  • ½ teaspoon bell pepper powder
  • ½ teaspoon ras el hanout
  • ½ teaspoon cumin seeds
  • 6 tablespoons sieved tomato
  • 3 tomatoes in cubes
  • 2 cloves of garlic
  • 2 onion
  • ½ teaspoon ginger powder
  • 200 grams snow peas
  • 300 grams chicken
  • 200 grams cauliflower rice
  • black pepper and salt

 

Preparation:

Make the marinade by mixing the Greek yogurt, coriander and bell pepper powder, ras el hanout, cumin seeds, some black pepper and a pinch of salt in a bowl. Cut the chicken into pieces (if necessary) and mix it into the marinade. Put the chicken marinade in the fridge for at least an hour. Finely chop the onion and garlic. Break the stem ends off of the snow peas and pull off the strings. Fry the onion with garlic and ginger in the sieved tomato for 3 minutes over medium heat. Add the tomato cubes, fry for 2 minutes. Remove the chicken marinade from the fridge and add it to the sauce in its entirety. Stir well and add the snow peas. Bring to the boil and then braise on low heat for 20 minutes. Meanwhile, cook the cauliflower rice as described on the package.

 

CHICKEN IN ORIENTAL HERBAL MARINADE
PDF – 887,7 KB 121 downloads

Bron: @getfit.janneke (Instagram)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.