

Vandaag toch ook een gerecht welke ik opgeslagen heb van een mede-foodblogger. De foto van de tortillataart gemaakt door @carries.food (Instagram) heeft me geïnspireerd om deze ook te maken.
Het gerecht voldoet al aan mijn maximale kcal-en, maar heb het toch nog een beetje aangepast en eigen gemaakt. Hierbij heb ik ook het recept wat verder uitgewerkt.
Pas op bij aansnijden van de taart, er kan vocht uitlopen.
Dit gerecht heb ik ook gemaakt voor 4 personen. Morgen weet ik ook al wat ik eet voor de lunch.
🍽
Today also a dish which I have saved from a fellow food blogger. The picture of the tortilla pie prepared by @carries.food (Instagram) inspired me to make it too.
The dish already meets my maximum calories, but I still adjusted it a bit and made it my own. Hereby I also working out the recipe.
Be careful when cutting the tart, as moisture may leak out.
I also made this dish for 4 people. Tomorrow I also know what I eat for lunch.
🇳🇱
TORTILLATAART MET MOZZARELLA EN KIP
4 personen / 492 kcal Per portie
Ingrediënten:
- 4 wraps
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram kipfilet
- 125 gram mozzarella
- 12 gram Mexicaanse kruiden
- 250 gram kastanjechampignons
- 125 gram bruine bonen (uitlekgewicht)
- 1 rode paprika
- 140 gram mais (uitlekgewicht)
- 2 lente uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 (rode)ui
- 125 gram cherrytomaatjes
- zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kipfilet in blokjes (indien nodig). Snijd de kastanjechampignons en mozzarella in plakjes. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Voeg de kipfilet, knoflook en kruiden toe en bak voor 2 minuten. Voeg vervolgens de kastanjechampignons en paprika toe en bak deze 4 minuten mee. Haal de pan van het vuur en meng het mengsel met de mais en de bruine bonen. Breng indien nodig het mengsel verder op smaak met peper en zout. Leg in een taartvorm bakpapier en verdeel hier vervolgens de wraps in, zorg dat de bodem en zijkant helemaal bedekt is. Doe het kip-groente mengsel in de vorm. Verdeel hier overheen de mozzarella en helft van de cherrytomaatjes. Bak de taart in ongeveer 25 minuten. Haal de taart uit de oven, strooi de lente ui over de taart.
🇬🇧
TORTILLA TART WITH MOZZARELLA AND CHICKEN
4 persons / 492 kcal per portion
Ingredients:
- 4 wraps
- 1 tablespoon olive oil
- 300 grams chicken fillet
- 125 grams mozzarella
- 12 grams Mexican herbs
- 250 grams chestnut mushrooms
- 125 grams kidney beans (drained weight)
- 1 bell pepper
- 140 grams corn (drained weight)
- 2 spring onions
- 2 cloves of garlic
- 1 (red) onion
- 125 grams cherry tomatoes
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 180 °C. Cut the chicken fillet into cubes (if necessary). Slice the chestnut mushrooms and mozzarella. Cut the onion into half rings and the bell pepper into strips. Finely chop the garlic. Halve the cherry tomatoes. Heat the oil in a frying pan. Fry the onion. Add the chicken fillet, garlic and herbs and fry for 2 minutes. Then add the chestnut mushrooms and bell pepper and fry for 4 minutes. Remove the pan from the heat and mix the mixture with the corn and the kidney beans. If necessary, season the mixture with salt and pepper. Place baking paper in a cake pan and then divide the wraps into it, making sure that the bottom and side are completely covered. Put the chicken-vegetable mixture in the form. Divide the mozzarella and half of the cherry tomatoes on top. Bake the pie in about 25 minutes. Remove the cake from the oven, sprinkle the spring onion over the cake.
Bron: Instagram @carries.food
Reactie plaatsen
Reacties